featured
Billy Bambrough’a göre de halving olayından önce Bitcoin almak mantıklı

Bitcoin fiyatını 200 bin dolara çıkarması beklenen ‘halving olayı’ tek çare mi? Piyasaya etkisi nasıl olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her ne kadar Bitcoin, 13 aylık bir düşüşle bugün %15,7 oranında değer kaybıyla 5.000 doları seviyesinin altına inmiş olsa da bazı kripto yatırımcıları fiyat konusunda iyimseliklerini koruyor. Bu yatırımcılar 2020 yılında Bitcoin ödülünde halving olayı gerçekleştiğinde, en büyük kripto para biriminin 100 bin ile 200 bin dolar arasında bir seviyeye ulaşabileceğini umuyorlar.

“Bitcoin’in halving olayı için kendimizi zihinsel olarak hazırlıyoruz.”

Bununla birlikte dünyanın altıncı en büyük Bitcoin madencilik havuzu F2Pool’un kurucusu ve CEO’su Mao Shixing,  Bitcoin’in 2020’de Bitcoin ekosistemi üzerinde çok az etkisi olacağını düşünüyor. Shixing açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin’in halving olayı için kendimizi zihinsel olarak hazırlıyoruz, bu yüzden olayın Bitcoin ekosistemi üzerinde çok az bir etkisi olması bekleniyor. Ayrıca, kripto para madenciliğinde kullanılan nanometre büyüklüğündeki çipler, maden tesislerinin yaşam döngüsünü ve yatırım modelini artıracak. Madencilik makinesi farklı olacak.

Halving olayının etkileri

Bitcoin Blockchain’deki blok ödüllerindeki %50’lik azalma, sadece 18 ay sonra. 2020 yılı Mayıs ayında yeni bir Bitcoin bloğu için ödül 12,5 Bitcoin’den 6,25 Bitcoin’e düşecek. Orijinal kripto para biriminin 2009’daki oluşturuluşundan bu yana, bir Bitcoin halving sabit bir olay ve her dört yılda bir veya 210.000 blok çıkarıldıktan sonra veya onaylandıktan sonra gerçekleşir. Halving yaklaştıkça, bazı insanlar madencilerin güç tasarrufunu dengelemek için bireysel yatırımcıların FOMO’su (kayıp korkusu) tarafından yönlendirilen gelecekteki Bitcoin fiyat artışlarını bekledikleri için hesaplama gücünü artırmaya devam edebileceğini düşünüyorlar.

Shixing, yakın gelecekte madencilik yatırım getirileri konusunda ihtiyatlı olmaya devam ediyor. Shixing, madencilik tesislerinden gelen yatırım gelirlerinin zamanla artacağını ve gelecekte ev aletlerinin kripto madenlerinde kullanılacağını, bunun da Bitcoin ekosistemindeki dramatik artışa neden olacağını ve Bitcoin ekosistemindeki oyuncuların bir patlayıcı fiyat göreceğini belirtiyor. Ancak F2Pool’un kurucusu, Bitcoin fiyatının halving olayından önce veya sonra nereye gideceğini tahmin etmedi.

“Madencilerin kendi risklerini kontrol etmesi ve kaldıracı azaltması gerekiyor.”

Madencilerin bu tür çalkantılı dönemleri nasıl fırsatlara dönüştürebileceği sorduğunda Mao, Bitcoin fiyatının geçen yılki anıtsal yüksekliğinin, yeni madencileri teşvik ettiğini ve daha fazla güç tüketen Bitcoin ağına bilgi işlem gücünü eklediklerini söyledi. Ancak ayı piyasasında, enerji ve diğer kaynakların aşırı kullanımı bir krize yol açabilir. Shixing açıklamalarına şunları ekliyor:

Madencilerin kendi risklerini kontrol etmesi ve kaldıracı azaltması gerekiyor. Önemli olan hayatta kalmak. Gelecekte, bulut bilişim ve yapay zeka üzerinde çalışan kripto para ve madencilik ekipmanı için kullanılan ev aletleri, mekana yönelik yenilikler olacak.

F2Pool, uzun süreli ayı piyasasında milyonlarca yuan kaybetti

Ağustos ayında, kârlı kripto madenciliği için asgari fiyatların bir listesini yayınladı. Bu, Bitcoin fiyatının 5.376 doların altına düşmesi durumunda, Bitmain’in Antminer T9’unda kripto para biriminin artık kârlı olmayacağını gösteriyor. Şu an itibariyle, Bitcoin fiyatı 5.376 doların çok altına düşüyor, madenciler büyük bir darbe aldı. Geçtiğimiz 3 ay boyunca F2Pool, uzun süreli ayı piyasasında milyonlarca yuan kaybetti. Şu anda, madencilik havuzu kripto kışında hayatta kalmak için bir teklifte maliyetleri daha da azaltmak için teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin