bitcoin 20k
Bitcoin’i yılsonu 20.000 dolara çıkarabilecek 3 önemli faktör

Bitcoin’i yılsonu 20.000 dolara çıkarabilecek 3 önemli faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İç karartıcı bir düşüşten sonra, Bitcoin akıllara durgunluk veren bir ralli yaptı. Sonuç olarak yüzde 42’lik bir artış yakaladı. Ardından, önde gelen kripto para, 9.500 dolar civarlarında denge buldu ancak birkaç günde piyasa hissi olumluya dönmüş gibi görünüyor.

Şimdi Bitcoin’in bir yılsonu rallisi yapması için yol açık görünüyor. Belki de 20.000 dolar, aşağıda bahsedeceğimiz birkaç olumlu gelişmeye bağlı olarak gerçekçi bir hedef olabilir.

Büyüyen Bitcoin Pazar payı

BTC’nin şu andaki Pazar payı, yüzde 71’in üzerindeki son zirveden sonra yüzde 68’lere çekildi. Bitcoin kesinlikle çok sayıda küçük altcoin projesine hükmediyor ve rekabeti yalnızca yeterli miktarda likidite olan bir avuç önde gelen kripto para ile yapıyor. Ancak BTC, altcoinlere kıyasla daha yüksek bir büyüme potansiyeli sunuyor ve kendisini fiyat liderlerinden biri olarak belirledi. Beklenti, Bitcoin’in, altcoinlere karşı uzun vadeli tutumu olan yüzde 90’ın üzerinde bir baskınlığa yükselmesi yönünde. En büyük kripto para birimi, stabil coin girişi ile desteklenen en likit varlık olmaya devam ediyor. Büyüyen bir pazar sermayesi hâkimiyeti, tüccarları çekmeye devam edebilir.

Çinli trader’lardan gelen FOMO

Çin tüccarları, OKEx, Huobi ve diğer borsalardaki faaliyetleriyle geçtiğimiz aylarda Bitcoin fiyatı için belirleyici topluluk oldu. Ancak şimdi BTC ticaretine olan ilgi daha da hızlanabilir. 2020 Ocak ayında kripto dostu ve blok zincir benimseyici mevzuatın yürürlüğe girmesi bekleniyor, bu da büyüme için daha fazla güven anlamına geliyor.

Buna ek olarak, Çin Halk Bankası tarafından desteklenen bir ulusal dijital varlığın piyasaya sunulması beklentisi bulunuyor. Her durumda, Çin merkez bankası ekonomiye önemli fonlar enjekte etti ve bu yuanın bir kısmı kripto alım satımı ile sonuçlanabilir. Çinli tüccarlar sadece Bitcoin’e yatırım yapmıyor. Çok sayıda kripto trader’ı haberin ardından , hızlı şekilde Çin kripto paraları olan yerel varlıkları olan NEO, TRON (TRX), QTUM, OmiseGo (OMG), Ontology (ONT) gibi altcoinlere yüklendi. Bu altcoinlerden elde edilen kazançlar gelecekte BTC’ye de geri dönebilir.

Bakkt Vadeli İşlem opsiyonlarının açılışı

Bakkt, 9 Aralık’ta Bitcoin opsiyon ticareti için pazarını açıyor. Türev enstrümanları borsada işlem gören BTC sözleşmelerinin neredeyse sabit bir şekilde büyümesine ek olarak ilave hacimler üretebilir. Bu aynı zamanda BTC fiyatını belli bir yöne çekmek için bir teşvik olduğu anlamına gelecek. Kripto-kripto ticaretine aracılık eden borsaları etkileyebilecek yeterli sayıda “balinalar” ve ardından Bakkt. Vadeli işlem seçenekleri BTC fiyatlarındaki dalgalanmayı dengeleyebilecek ve riskten kaçınma (hedge) sunacak bir pazar oluşturacaktır. Vadeli işlem ve opsiyonların varlığı, kurumsal yatırımcıları riskten korunmak için daha az dalgalanma korkusuyla Bitcoin’e yatırım yapmaya çekebilir.

Şimdilik, BTC’nin bir süre güven vermesi gerekecek. Bitcoin ayrıca ödül yarılanması (halving) öncesi yükseliş konusunda uzun vadeli beklentilere sahip. Ancak 2019’un son çeyreği, BTC’nin “sıkıcı” görünmeye başlamasının hemen ardından çok daha hareketli hale gelebilir.

bitcoinist

Güncel Bitcoin haberleri için buraya tıklayabilirsiniz.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin