Ünlü trader uyardı: “Bu model görülürse Bitcoin 3 bin dolara düşer!”
Ünlü trader uyardı: “Bu model görülürse Bitcoin 3 bin dolara düşer!”

Bitcoin’i yeniden icat etmek işe yaramıyor: Peki kripto para piyasası yeniden canlanmak için neye ihtiyaç duyuyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası tekrar çöküşe geçmesiyle birlikte tokenize edilmiş bir ekonomi uzak bir kavram gibi görünüyor. Bu durum, sektör liderlerini ve uzmanları, kurumsallaşmanın, piyasanın o kadar çok ihtiyaç duyduğu istikrarı yeniden kazanmasının anahtarı olabileceği konusunda ısrar etmeye sevk ediyor.

Bitcoin Cash hard forku piyayasa yönelik eleştirileri tekrar gündeme getirdi

Büyük kripto fiyatlarında bir başka 24 saatlik düşüşle birlikte, şu andaki en büyük tartışma konusu olan Bitcoin Cash’in Bitcoin ABC ve Bitcoin SV’deki forkları arasındaki savaşta, piyasada istikrarı önleyerek potansiyel hasarı arttırıyor. Bu hash savaşı, kripto para piyasasındaki istikrarsızlığın temel nedenlerinin sadece biri. Bir diğeri ise sektöre fintech şirketlerinin, bankaların, ödeme kurumlarının, borsaların, komisyoncuların ve diğer kuruluşların geniş çaplı katılımının olmaması.

Geçtiğimiz haftaki Bitcoin Cash hard forklarının piyasaya sürülme tarihi Bitcoin, Ripple (XRP) ve Ethereum’un milyarlarca dolarlık değer kaybıyla çakışıyor. Bu durum kripto paraların uygun olmayan bir değer deposu olduğunu kanıtlayan ve bu nedenle henüz para birimi statüsü için donanıma sahip olmadıklarını ortaya koyan eleştirmeler arasındaki tartışmaları yeniden başlattı.

kpmg

KPMG: Sektördeki tek eksik kurumsal yatırımlar

Deloitte, Ernst & Young (EY) ve PricewaterhouseCoopers (PwC) ile birlikte Big Four denetçilerinden biri olan KPMG, bu görüşe tamamen zıt bir yaklaşıma sahip ve sektördeki tek eksik faktörün büyük yatırımcıların eksikliği olduğunu vurguluyor. KPMG baş ekonomisti Constance Hunter sorunu şu şekilde açıklıyor:

Bir kişi veya kurumun bir kripto para içinde bir krediyi verdiği bir an düşünün… Şu anda geri ödeme garantisi verilemeyecek değerde. Bu şartlar altında, ne borç verenler ne de borçlular kripto para birimleriyle işlem yapma riskini almaya istekli olmaz.

Kripto para piyasası olgunlaşmanın son evrelerinde

Sorun sektörün, olgunlaşan ve geleceğin küresel finansal yapısı haline gelmek için yeni bir ekonomiyi başlatmak için gerekli olan yatırım türünü nasıl çekecek. Avcı şunları söylüyor:

Daha geniş çaplı finansal hizmetler ekosisteminden daha fazla katılım, tokenli ekonomiye güvenin ve ölçeğin sağlanmasına yardımcı olacak ve kripto pazarının büyümesine ve olgunlaşmasına yardımcı olacak… Kripto ürünleri ve hizmetleri halihazırda dönmeye başlıyor ve küresel finansal hizmetler ekosistemi de kendisini yeniden canlandırmaya başlıyor.

KPMG, pazarın bir şekilde güvenini yeniden kazanması gerektiğini ve bir sonraki adımın köşede olduğunu savunuyor:

Kripto paraların potansiyeli var. Fakat bu potansiyeli anlamaları için kurumsallaşma gerekiyor. Açıkçası, Bitcoin’i yeniden icat etmek işe yaramıyor.

Bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin