Bitcoin’i kötüleyen hocasını şikayet etti
Bitcoin’i kötüleyen hocasını şikayet etti

Bitcoin’i kötüleyen hocasını şikayet etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Standford öğrencisinin Bitcoin (BTC) hakkındaki dersi beğenmediği anlaşılıyor. Öğrenci, Profesör Susan Athey tarafından verilen “Blockchain ve Finansın Geleceği” başlıklı derse katıldı.

Bitcoin ile ilgili yanlış söylemler

Athey, Duke Üniversitesi’nden fahri doktora ve Standford’dan doktora derecesine sahip bir akademisyen. Dersin zihin açıcı olması ve konuya aşina olmayanlara kripto para birimleri hakkında bilgi vermesi bekleniyordu. Öğrenci tarafından yapılan açıklamaya göre, derste “güçlü bir Bitcoin karşıtı söylem” vardı. Ayrıca, Bitcoin ile ilgili farklı hatalar içerdiğini söyledi.

Ders içeriği

Öğrenci Conner Brown derste yaşadığı deneyimlerini Twitter’da paylaştı. Ancak, yine de, üniversiteden kripto para birimi araştırmasıyla ilgili bir cevap almadığını söyledi. Fakat yetkililerden, “Bu konuda size geri döneceğiz” açıklaması yapıldı. Brown konu hakında şu yorumu yaptı:

Dr. Athey tarafından yapılan sunumda birçok yanlışlık vardı. Standford’da saygın bir profesör olduğunu ve bunların kazara olabileceğini anlıyorum; ancak, yüksek kalibreli tartışmalar ve akran incelemeleri yapmanın akademik ortamımızın çıkarlarına en iyisi olduğuna inanıyorum.

https://twitter.com/ConnerBrown/status/1099539374268592128

Bitcoin Dergisi ile yaptığı konuşmada, akademinin pazarlama için bir yer olmadığını açıkladı. Profesörün potansiyel bir çıkar çatışması varsa, en yüksek inceleme standartlarına uymaları gerektiğini söyledi. Üniversiteye gönderdiği e-postada, dersin yanlış olan beş ana sorunu şu şekilde belirtti:

  • Bitcoin ağının Çin’deki küçük bir madenci grubu tarafından kontrol edildiğini
  • Bitcoin hesaplarının ekonomik olarak güvenceye alındığını ancak güvenli olmadığını
  • Bitcoin’in madencilik için “gereksiz” elektrik harcadığını
  • Finansal kurumların Ripple’in teknolojisini kullandığını
  • Ripple’ın satış yapmak yerine token dağıttığını iddia etmek

Bu e-posta bir aydan fazla bir süredir  Stanford üniversitesinden bir cevap bekliyor.  Ancak yakın gelecekte bir cevap gelmeyebilir.

Dünyanın dört bir yanında öğrencilere kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi hakkında bilgi edinme imkanı sunan birçok üniversite var. Dünyadaki kripto ve Blockchain uzmanlarına her geçen gün talep artmakta.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin