Neden Bitcoin’e yatırım yapılır? İşte 3 sebebi
Neden Bitcoin’e yatırım yapılır? İşte 3 sebebi

Bitcoin’e yatırım yapmaya hazır değil misiniz? O zaman bu yazı sizin için…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Henüz Bitcoin’e yatırım yapmaya hazır değil misiniz? O zaman bu yazı sizin için. Kripto yatırım dünyası tüm ihtişamıyla sizi bekliyor. Yapmanız gereken tek şey kapıyı tıklayıp içeri girmek ve devam eden olayları gözden geçirmek. Bu kadar!

Neden Bitcoin’e yatırım yapılır? İşte 3 sebebi

Genellikle Bitcoin’e yatırım yapmak veya altcoinlerle para kazanmakla alakalı haberleri duymaya başladınız. Bu, geleneksel yatırımlardan farklı olarak, kripto endüstrisinin yaşayabilirliği ve insanların dijital sektöre olan yoğun merakından kaynaklanmakta. Tabii ki internette gezinirken ya da Youtube’da video izlerken, Bitcoin ile karşılaştınız ve reklam ve haberler ile karşı karşıya kaldınız. O zaman, Bitcoin’e yatırım yapmak istiyorsunuz, ama bazı şüpheleriniz mi var? Bu yazı sizler için… Bitcoin’i yatırım portföyünüzde dikkate almanız için üç geçerli neden..

  1. Finans uzmanları: “Bitcoin trenini kaçırmayın!”

Bir yatırımcı olarak büyük bir kazanç elde etmeyi düşünüyorsanız, birçok yatırım uzmanının güvendiği ve tavsiye ettiği bir şeye yatırım yapma şansınız olmalı. Bu yatırım, önemli araştırma ve dikkatli bir planlama gerektirebilir. Ayrıca, birçok uzman Bitcoin görünümünü değiştirmeye başladı. Örneğin, Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman olumsuz görüşlerinden sonra, şimdi Bitcoin’in altından daha yararlı olduğu görüşünde. Aleh Tsyvinski ve Yukun Liu gibi bazı ekonomistler Bitcoin’e yatırım yapmayı şiddetle tavsiye ediyorlar. Yatırım tavsiyelerinde, tüm yatırımcıların portföylerinde Bitcoin’e en az %6 oranında pay ayırmalarını ve onlara kripto para kazanma şansı vermelerini tavsiye ediyorlar. Bunun nedeni, 2010 yılında Bitcoin’e yatırım yaptıysanız -eğer uzmanları dinlediyseniz- bugünün iyi bilinen milyonerlerinden biri olursunuz.

  1. Ülkelerdeki ekonomik krizler

Dünyadaki farklı şirketlere yatırım yapmak yatırım portföyünüzdeki çeşitliliğin bir göstergesi olabilirken, ülkenizdeki olumsuz ekonomik yapı veya durum sizi başka bir araştırmaya yönlendirebilir. Bitcoin’e yatırım yapmak için başka bir neden arıyorsanız, bunlardan biri ülkenizde enflasyon olabilir! Çünkü Bitcoin ülke ekonomisinden bağımsız olarak merkezi olmayan bir parasal ekonomi. Şu anda Venezuela, İtalya ve Türkiye, yüksek enflasyonun etkisiyle zor bir durumda.

Bu ülkelerdeki döviz oynaklığı çok sert refleksler verdiğinden, insanlar farklı yollar aramaya başladılar bile. Hükumetler bu nedenle ekonomik istikrar için alternatif bir araç olarak Bitcoin’e bakıyorlar. Bunun en önemli örneği Arjantin’de gerçekleşiyor. Enflasyon nedeniyle büyük ölçüde fakirleşen Arjantin, ülke çapında Bitcoin ATM makineleri kurmaya başladı.

  1. Piyasadaki canlılık

Bitcoin’in yatırım portföyünüzde bulunması için en iyi sebeplerden biri, kripto pazarındaki fiyatların istikrarlı bir şekilde artması olacak. Hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar, Bitcoin’e yatırım yapmak ve pastadan pay almak için kripto sektörüne hızlı bir giriş yapmakta. ABD’de, Harvard ve MIT gibi köklü ve saygın üniversiteler Bitcoin’e yatırım yapmaya başladılar. Öte yandan, dünyanın bir numaralı perakende market zincirleri de Bitcoin ile ödeme kabul ediyor. Başka bir deyişle, Bitcoin dünyadaki tüm ekonomiler ve pazarlar tarafından kabul edildi. Popüler inanışın aksine, Bitcoin’in insanların coşkusu geçtiğinde ortaya çıkacak bir teknoloji balonu olmadığı açık.

Bitcoin’e yatırım yapma zamanı nedir?

İnsanların genellikle Bitcoin’e yatırım yapmasının birçok nedeni vardır. Ama yine de, şimdiki zamandan daha iyi bir zaman yok gibi. Tabii ki yatırım yaparken bazı şüpheler ve korkular var. Ancak, Bitcoin kullanımı ve güvenilirliğine yönelik şüphelerin bir gecede yok olmayacağını bilmelisiniz. Bununla birlikte, her yatırımcı ön yargılarını bir kenara bırakıp geçmişte olup bitenler gibi, kendi hesaplamalarını yapmalı. Uzmanlara göre Bitcoin, sebep ne olursa olsun, diğer yatırım araçlarından daha özel bir yatırım seçeneği sunuyor. Ancak kripto para sektörünün riskli bir sektör olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Ayrıca yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmayı unutmayın!

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin