featured

Santiment açıklıyor: Bitcoin’e olan talep azalırken yatırımcılar bu altcoinlere yöneliyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para analiz platformu Santiment, piyasa katılımcıları arasında Bitcoin tartışmalarının üç ayın en düşük seviyesine gerilediğini ve tüccarların dikkatinin birkaç altcoin tarafından dağıtıldığını tespit etti.

Pazartesi günü X’te yayınlanan bir gönderiye göre, yatırımcılar daha küçük kripto projelerinin yükselişini kaçırmaktan korkuyor ve bunlara odaklanmak için Bitcoin’i bir kenara bıraktılar.

Yatırımcılar altcoinlere odaklanıyor

Santiment, merkezi olmayan uygulama platformu Loom Network (LOOM), merkezi olmayan borç verme protokolü Cream Finance (CREAM) ve Solar blok zinciri (SXP) gibi daha küçük projelerin sohbetlerinde ve tartışmalarında piyasa katılımcıları arasında açgözlülüğe işaret eden artışlar gördüğünü açıkladı.

Bu projelere odaklanılması nedeniyle yerel varlıkları olan LOOM, CREAM ve SXP son birkaç gün içinde önemli kazançlar kaydetti. CoinMarketCap verilerine göre, bir hafta içinde LOOM yüzde 144’ün üzerinde bir artışla 0,11 dolara, CREAM yüzde 65 artışla 17 dolara yükselirken SXP yüzde 2,5 artışla 0,28 dolardan işlem görmeye başladı. Varlıklar ayrıca piyasa değerinde milyonlarca dolar kazandı.

Bitcoin

LOOM, CREAM ve SXP’nin yanı sıra merkezi olmayan finans toplama katmanı Frontier (FRONT), katman-2 blok zinciri ImmutableX (IMX) ve merkezi olmayan Oracle ağı Chainlink’in (LINK) yerel varlıkları da kripto para piyasasından daha iyi performans gösteriyor.

Duyarlılığın LINK, FRONT ve IMX’in araç içi ölçümlerdeki yükseliş nedeniyle artmaya devam edebileceği söylendi. Platform, LINK’in eylül ayında en iyi performans gösteren kripto paralardan biri olduğunu ve varlık borsalara taşındığında fiyatının yükseldiğini söyledi.

LINK, LOOM, SXP ve IMX yüz milyonlarca dolara ulaşan büyük piyasa değerlerine sahipken CREAM ve FRONT gibi altcoinler 39 milyon doların altında daha küçük piyasa değerlerine sahip.

Bitcoin’nin likiditesi azalıyor

Öte yandan Bitcoin (BTC), likidite ve işlem hacminin azalması nedeniyle istikrarsız bir durumda görünüyor. 2023 yılının ilk çeyreğinden bu yana borsalarda az miktarda BTC dolaşıyor. Ağustos ayı itibariyle varlığın ticaret platformlarındaki arzı en son Aralık 2017’de görülen seviyelere gerilemişti.

Azalan piyasa likiditesinin BTC’nin fiyat artışını kısıtlayan en önemli faktörlerden biri olduğu biliniyor. Bitcoin’in spot ve türev işlem hacmi Mart 2024’ten bu yana yüzde 94 ve yüzde 73 oranında azaldı.

Bu arada Santiment, varlığın arzının yaklaşık yüzde 41,1’i olan 100 BTC’den daha azına sahip adres sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını tespit etti.

cryptopotato

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin