Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!
Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!

İngiltere’nin yeni başbakanı Bitcoin’e olan ilgiyi istemeden arttırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta İngiltere’de yeni bir başbakan dümeni devraldı. Boris Johnson, Brexit’te rehberlik etmenin imkansız bir görevini üstlendi, tesadüfen ekonomik huzursuzluk Google’a göre Bitcoin’e olan ilginin artmasına neden oldu.

Bitcoin, Brexit’den daha çok araştırılıyor

Raporlara göre, Google aramaları yıl boyunca İngiltere’de en yüksek seviyelere çıktı. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden uzun süredir beklenen bir çıkışa hazırlanıyor olması nedeniyle “Bitcoin” aramalarında artış oldu. Daha yeni aktif bir rol alan Boris Johnson, Brüksel ile anlaşamayacağını duyurdu. Muhalif ve destekçi politikacılar bunun İngiltere ekonomisi için feci sonuçlar doğuracağını açıkladılar ancak gerçekte yıllarca süren çatışma ve bölünme, zaten zarar vermiş gibi görünüyor.

Bu senaryo, açıkça GBP’nin son bir yılda sert bir şekilde düştüğü için ekonomik düzeyde endişe oluşturdu. Şubat ayının sonundan bu yana, Sterling, ABD Doları karşısında %7 değer kaybetti ve on iki ayın en düşük seviyesi olan 1,238 dolara düştü. Avrupa Komisyonu, Cumhurbaşkanı Jean-Claude Juncker’a sadık kalarak Boris Johnson’a çekilme anlaşmasını yeniden müzakere etme talebinde bulunmayacağını söyledi.

Korku tacizi tüm zamanların en üstündedir ancak tabi ki ülke durma noktasına gelmeyecek. İnsanlar hala yemek yiyecek, uçaklar hala uçacak ve iş ne olursa olsun devam edecek. Google’da Bitcoin aramaları şu anda küresel olarak artmasına rağmen, İngiltere’de normalden daha fazla ilgi çekiyor gibi görünüyor.

Bitcoin güvenli liman

Ekonomik meselelerle ilgili endişe ve fiat’ta olumsuz fiyat hareketi oluşmaya başladığında, insanlar riskten korunma amaçlı alternatifler aramaya başlarlar. Küresel bir para birimi olan Bitcoin, başlamak için iyi bir yer ve İngiltere bu eğilimlere sahip tek ülke değil.

ABD yaptırımına maruz kalan ülkeler, aynı zamanda yaptırımları atlatmak için Bitcoin’e ilgi duyuyorlar. Venezuela buna bir örnek çünkü devlet şu anda havacılık vergileri için BTC kullanıyor. Bitcoin yavaş yavaş gezegenin dijital güvenlik ağı haline geldiğinden, Rusya, Çin ve İran da kripto para birimine artan ilgi gösteriyor.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin