Bitcoin ağından halving sonrasında çok kritik veriler gelmeye başladı
Bitcoin ağından halving sonrasında çok kritik veriler gelmeye başladı

Bitcoin’e karşı bağımsızlığını ilan eden güçlü altkoinler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’e karşı bağımsızlığını ilan eden güçlü altkoinler hangileridir? Geçtiğimiz iki hafta boyunca, pazardaki en baskın kripto para birimi olan Bitcoin’e göre altkoinler ve Ethereum son 24 saatte daha iyi performans gösterdi. Kripto para piyasasının hacmi 346 milyar dolar seviyesinden yükselerek, 400 milyar dolar seviyesine yaklaşmakta.

Bitcoin’e karşı altkoinler güçlü kazançlar kaydetmeye başladı

Aşırı oynaklık ve belirsizlik dönemlerinde, yatırımcılar en derin likidite ve istikrara sahip bir varlığa veya kripto para birimine yönelme eğilimindedir. Ocak ve Şubat aylarında, kripto para piyasası hacminin 816 milyar dolardan 240 milyar dolara düşmesine neden olan iki önemli düzeltmenin ardından yatırımcılar, güvenli bir liman olarak Bitcoin’e yöneldi. Sonuç olarak Bitcoin, 2018 yılı boyunca sürekli olarak diğer kripto paralara kıyasla daha iyi performans gösterdi.

Son zamanlarda Bitcoin’e karşı altkoinler güçlü kazançlar kaydetmeye başladı. Ayrıca altkoinler piyasadan bağımsız fiyat hareketleri göstermeye başladı. Bitcoin’in genel fiyat trendini takip etmek yerine, birçok kripto para birimi Bitcoin’den farklı hareket etmeye başladı.

Piyasa altkoinlere artık daha fazla güveniyor

Bu hafta, Tron (TRX), 0x ve ICON (ICX) gibi ERC20 tokenleri, hem Bitcoin hem de Ethereum’a karşı iyi performans gösterdi. ERC20 tokenlerinin artan değeri ve küresel kripto para piyasasında bu tokenlere olan talep, yatırımcıların daha fazla risk almaya başladıklarını ve piyasanın bu tokenlere daha fazla güvendiğini göstermekte.

Online ticaret ve yatırım odaklı bir Danimarka bankası olan Saxo Bank, kısa bir süre önce kurumsal sermayenin kripto para piyasasına girişinin, kripto paraların büyük çoğunluğunun fiyatında bir artışa yol açacağını belirtti.

Kurumsal yatırımcılar piyasaya girmeye devam edecek

Saxo Bank’ın 2018 yılı Haziran dönemine ait raporunda konuya yönelik şu ifadeler yer almakta:

Hisse senedi piyasalarında kayda değer bir geri çekilme varsa, ilişkisiz varlıklara ya da kripto para birimlerinin potansiyel bir alternatif olduğu geleneksel finansal sistemi dışında kalan varlıklara bir miktar para akışı olacak. Düzenleme ve yatırımcı korumasındaki artış nedeniyle kurumsal sermayenin kripto para piyasasına girişi kripto para birimlerinde olumlu bir döneme yol açabilir.

Son 24 saat içinde, Bitcoin fiyatı (BTC) yaklaşık %8 artışla 8.000 dolardan 8.250 dolara yükseldi. 18 Nisan’da BTC, 7.900 dolardan 7.810 dolar seviyelerine kadar geriledi. Ancak, neredeyse tüm büyük kripto para borsalarında satın alma hacimlerinde yaşanan büyük bir artışla Bitcoin hemen toparlandı.

Bitcoin’e karşı bağımsızlığını ilan eden güçlü altkoinler
Bitcoin’e karşı bağımsızlığını ilan eden güçlü altkoinler

Teknik göstergeler Bitcoin’in Nisan ayında yükseleceğine işaret ediyor

Şu anda, Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr bir bölgeyi ifade eden 56 noktasında kalmakta. Bitcoin, aşırı kısa vadeli büyümenin iyimser bir göstergesi olan aşırı satım veya aşırı alım bölgesinde değil. Hem üstel hem de basit hareketli ortalamalar, satın alma sinyallerini gösteriyor. Sonuç olarak teknik göstergeler Bitcoin’in Nisan ayında önemli bir yükseliş kaydedeceğine işaret ediyor.

Saxo Bank’ın belirttiği gibi, kurumsal ve bireysel yatırımcılarının Bitcoin talebindeki ani artış, Barclays gibi büyük bankaların gelecekte kripto para birimi ticaret masaları kurma planlarını açıklamalarına rağmen azalmadı. Piyasaya büyük finansal kurumların girişi, kurumsal yatırımcılardan gelen talebin gerçek olduğunu ve hızlı bir şekilde de artmakta olduğunu göstermekte.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin