okyanustan bitcoin

Okyanustan Bitcoin üretecekler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FF Los Angeles, Tara Expéditions Vakfı için “Ocean Miner” projesi ile okyanustan Bitcoin üreteceklerini açıkladı. Bu, okyanusa kendi kendisini koruma imkanı sunan bir çalışma olacak. Proje ile okyanuslar, kendilerini muhafaza edebilmek için Bitcoin üreterek gerekli finansmanı sağlayacak.

Tara Expéditions Vakfı, dünya denizlerini iklim değişikliğinden daha iyi korumak için proaktif olarak okyanusu araştıran ve anlayan bilim insanlarıyla birlikte çalışıyor. Vakıf görevleri gereği okyanusları ve denizleri araştırmak ve korumak istese de zaman zaman finans konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Okyanustan Bitcoin üreterek koruma sağlayacaklar

Çevresel kaygılar ile hayata geçirilen sivil toplum kuruluşları ve vakıflara yapılan bağışların yüzde 3 oranından az olması sebebiyle, Tara Vakfı ekibi, “Ocean Miner” adında bir sistem geliştiren FF Los Angeles ile işbirliği içerisine girdi. Yeni hidrolik türbin sistemi, deniz akarsularının ve gelgitlerinin en güçlü olduğu Fransa’nın Brittany kentinde, Morbihan Körfezi’nde kuruldu.

Nasıl çalışıyor?

Sistemin çalışma prensibi ise şu şekilde: Doğal olarak akış eylemi tarafından yönlendirilen türbin, enerjiyi okyanustan elde ederek elektrik enerjisine dönüştürüyor. Bitcoin madenciliği için bilgisayarlar ise bu elektrik aracılığı ile Bitcoin üretiyor. Bu dijital para daha sonra Euro’ya dönüştürülebilir hemen okyanus araştırmaları ve korumaları için kullanılabilir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin