Bu ülkede Bitcoin fiyatı 2 bin dolarlık bir primle ticaret yapıyor
Bu ülkede Bitcoin fiyatı 2 bin dolarlık bir primle ticaret yapıyor

Bitcoin’den farklı olarak Arjantin para birimini sınırsız basıyor: BTC Arjantin pesosunda ATH’ye ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), Arjantin Pezosu’na karşı tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 1 BTC, yaklaşık 394.000 peso. Bu rakam, 2017 yılının sonlarında gerçekleşen son büyük yükselişte görülen fiyatlar.

Ülkedeki belirsizlik yerel para birimini olumsuz etkiliyor

Bu arada Arjantin Pezosu, ABD Dolarına karşı giderek daha kötü bir performans sergileyerek büyük ölçüde değer kaybettiği görülüyor. Çıkan haberler ve yapılan yorumlara göre, Arjantin pesosunun dolar karşısındaki değer kaybı, yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki belirsizlikten kaynaklı.

Küresel bir varlık yöneticisi olan Amundi, fiyatların, eski sol cumhurbaşkanı Cristina Fernández de Kirchner’in, Cumhurbaşkanı adayı Alberto Fernández’in başkan yardımcısı olarak iktidara dönme ihtimaline tepki gösterdiğini söyledi.

Tim Draper Arjantin’e ilginç bir öneri sunmuştu

Milyarder Tim Draper, geçtiğimiz aylarda Arjantin’in ulusal para birimi peso yerine Bitcoin’in ulusal para birimi olarak kullanılmasını önermişti. Bu önerisi ile ekonomik olarak sıkıntıda olan Arjantin’inde büyük yankı uyandırmıştı.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin