OTC
Bitcoin’deki düşüşün sebebi Tezgâh üstü işlemler (OTC) olabilir mi?

Bitcoin’deki düşüşün sebebi Tezgâh üstü işlemler (OTC) olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Herhangi bir gözlemci kripto traderi veya analisti, Goldman Sachs’ın bir kripto alım satım masası için planlarını bıraktığı sahte haberlerden sonra kripto pazarlarının en kötüye döndüğü tarih olan 5 Eylül’ü kolayca hatırlayabilir. Bu tarihten önce Bitcoin (BTC) 7.300 dolar civarlarında işlem görüyordu. Fakat o zamandan beri, Bitcoin düşüş trendini derinleştirerek 3.400 dolar seviyelerine kadar düştü. Ticaret hacmi önümüzdeki birkaç saat içinde artmazsa, mevcut seviyelerin geçen yılın en düşük seviyesi olan 3,200 dolar yeniden test etme olasılığı ise hala gündemde. Bazı görüşlere göre de bu düşüşün sebeplerinden biri OTC işlemleri.

Tezgâh üstü işlem masaları dikkat çekmeye başladı

Son altı ay içerisinde, Kurumsal müşterileri, yüksek montanlı bireyler ve büyük miktarlarda alım satım yapmak isteyen geleneksel balinalar için Tezgâh Üstü (OTC) alım satım masaları sunan kripto borsalarının sayısında artış yaşandı. Bu hizmetler, küçük ve düzenli ticaretler yapan bireylerden gizlenen büyük kripto işlemlerinin gerçekleşmesi için yeni bir yol açtı. Mevcut kripto borsalarında bu işlemlerin yapılması durumunda, Bitcoin’in ve tüm favori kripto para birimlerinin fiyatını büyük ölçüde etkilenir.

OTC ticareti halka açık emirler olarak kaydedilmiyor

Birçok kripto tüccarına göre, tüm alım satım işlemlerinin tezgâhta gerçekleşmesi, borsalarda görülen halka açık emir defterlerine kaydedilmemesi anlamına geliyor. Bu gerçek, Binance’nin kendi OTC ticaret masasını açtığı son duyuruda bulunabilir. Borsadaki ekip, müşterilerin, hizmetlerinin ticari işlemlerini gizli tutacağını bildiriyor.

Daha önceki gözlemleri yineleyen OTC ticaret masaları, büyük kripto işlemlerinde, düzenli kripto borsalarında görülen emir defterlerinden uzakta yer almak için alternatif bir yol sağladı. OTC ticaret masaları olmadan, bu işlemler Coinmarketcap.com ve diğer izleme web sitelerinde kaydedilmiş olan işlem hacmini önemli ölçüde artıracaktır. Öte yandan borsalarda kaydedilen yüksek ticaret hacmi, BTC ve diğer kripto paralar için bir talebe karşılık gelir.

Kripto para ticaret hacmi düşüşte

Son zamanlardaki bir twitte tecrübeli Bitcoin analisti Willy Woo, BTC’nin ticaret hacminin son birkaç aydır sabit bir düşüş kaydettiğini belirtti. BTC ve diğer kriptoları mevcut değerlerinde tutmak için daha fazla hacim gerekiyor. İlgili Twit’i aşağıda bulabilirsiniz.

OTC işlem masaları sunan kripto borsalarının artması, kamu emir defterlerinde bildirilen BTC ticaret hacmindeki düşüşe de denk geldi. OTC masaları halka açık defterlerle yapılan düzenli borsalardan -alım satım işleminden-  kurtularak Bitcoin’in azalan değerine katkıda  bulunuyor gibi gözüküyor. Bunun kanıtı ise kripto devi Circle’ın 2018’de Counter Over hizmetleri üzerinden BTC’de ve altcoinlerde 24 Milyar dolarlık işlem gerçekleştirdiği yakın tarihli bir raporunda görülebilir.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin