Binance CEO'su: “Bitcoin'i bizim borsamıza yatıran insanlarda bir artış gördük.”
Binance CEO'su: “Bitcoin'i bizim borsamıza yatıran insanlarda bir artış gördük.”

Bitcoin’deki boğa işareti 8 aydan sonra ilk kez görülüyor! İşte detayları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin‘deki uzun vadeli bir boğa dönüşüne işaret eden göstergelerin listesi her geçen hafta artmaya devam ediyor. Bu göstergelerden hareketle Bitcoin’deki boğa işareti 8 aydan sonra ilk kez görülüyor.

MACD histogramı, Ocak ayından bu yana ilk defa sıfırın üzerinde!

Listeye en son katılanlar Ocak ayından bu yana ilk defa sıfırın üzerinde hareket eden MACD histogramı. Sıfır hattının üstünde ve altında salınan MACD histogramı, trendin tersine dönüşü ve momentumu belirlemek için kullanılan en popüler teknik göstergelerden biri.

Histogram, sıfır çizgisinin üzerinde hareket etmeye başladığında ayıdan boğaya trend değişimi doğrulanır. Öte yandan histogram sıfırın altına gerilediğinde ise ayı görünümü teyit edilir. MACD’nin yükseliş eğilimi, Bitcoin’in son 10 haftadaki 6.000 dolarlık psikolojik desteğin güçlü savunmasına güvenir. Yazım sırasında Bitcoin, %1,17 oranında artışla 7.388 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin’deki boğa işareti neyin habercisi?

Yukarıdaki bir haftalık grafikte görüldüğü gibi histogram Ocak ayından bu yana ilk defa sıfır çizgisinin üzerine çıktı. Analist Omkar Godbole, MACD’deki boğa dönüşüne bir boğa modeli olan düşen bir kanal kopuşunun eşlik ettiğini belirtiyor. Omkar Godbole’e göre, haftalık grafikte görünümün yukarı yönlü olduğunu söylemek güvenli görünüyor.

Godbole sonuç olarak, BTC‘nin önümüzdeki birkaç hafta içinde Temmuz ayının en yüksek seviyesi olan 8.500 dolara doğru yükselebileceğini vurguluyor. Analiste göre, uzun vadeli tablo pembe görünmekle birlikte aşağıdaki grafikte görülen kama deseni aşağı yönlü bir kırılma ile sona eriyorsa, kripto para yarın ya da iki gün sonra psikolojik destek seviyesi olan 7.000 dolara düşebilir.

Bitcoin fiyatı için beklenen senaryolar nelerdir?

Omkar Godbole, yükselen trend çizgisinin ihlal edildiğini bu nedenle BTC’nin önümüzdeki birkaç saat içinde 7.230 dolarlık kama desteğinin altına düşebileceğini söylüyor. Öte yandan, analiste göre yüksek hacimli bir boğa çıkışı, BTC‘nin Ağustos ayındaki 5.859 dolar seviyesinden ralliyi sürdüreceğine işaret edecek.

Analiste göre önümüzdeki 24 saat boyunca yatırımcılar 4 saatlik grafikte görülen bayrak modeline dikkat etmeli. Bir boğa çıkışı,  7.500 dolara doğru bir ralli sunabilirken aşağı yönlü bir kırılma fiyatı 7.000 dolara düşme riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin