bitcoin
Bitcoin’de yeni bir ralliden önce 13.000 dolar gelir mi? Bunun için 3 farklı görüş var

Bitcoin’de yeni bir ralliden önce 13.000 dolar gelir mi? Bunun için 3 farklı görüş var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç Bitcoin trader’ı şimdi daha derin bir düzeltme bekliyor ancak veriler, 18.000 dolara doğru bir rallinin göz ardı edilmemesi gerektiğini gösteriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 19.400 doları gördükten sonra büyük bir düzeltmenin ardından 28 Kasım’da 17.000 doların üzerinde kalma eğiliminde. Kısa vadede, bazı analistler piyasayı domine eden kripto paranın başka bir sert düşüş görmesini bekliyorlar.

Yatırımcıların yakın gelecekte daha derin bir düşüş olmasını beklemelerinin üç ana nedeni var: tarihsel döngüler, Fibonacci Dizisi ve vadeli işlemler piyasasının rekor seviyedeki açık pozisyonları.

Tarihsel döngüler daha derin BTC düzeltmesine işaret ediyor

BTC fiyatı, 2017’deki 20.000 dolara yaklaşan ralli gibi geçmiş boğa piyasalarında yaklaşık % 20 ila % 30 düşüşler yaşadı. Daha sonra ralli devam etse de, türev piyasası aşırı kalabalıklaştıkça büyük düzeltmeler yapıldı.

Şimdi birkaç trader, benzer bir model meydana gelirse Bitcoin’in fiyatının 13.800-14.500 dolar aralığına kadar düşebileceğini söylüyor.

Ek olarak, bazı teknik analistler, BTC’nin Ağustos 2020 rallisinin zirvesinden gelen satışlarla ulaşılan dibi işaret ederek en kötü durum senaryosunu düşünüyorlar. Bu, Bitcoin’in fiyatını 12.468 dolara düşmesi anlamına geliyor.

“Salsa Tekila” adlı twitter kullanıcısı, Bitcoin’in teknik görünümünün nispeten basit olduğunu söyledi.

BTC 17.500 doların üzerine çıkarsa ve onun üzerinde kalırsa, trend bir kez daha yükselişe geçer. Ancak, BTC 17.500 doların altında kalırsa, 11.000 $ ile 13.000 $ aralığına düşüş beklenmedik bir şey olmaz. Trader şunu yazdı:

“BTC  için görüşüm: 1) 17.500 $ alanının altında düşüş. 2) 17.500 doları kırarsak yükseliş olur, bu durumda dipten satın alın. 3) 18,7 bin dolarlık alan = sadece ATH’den önce büyük direnç, kırılmazsa 11-13.000 $ görülebilir ve kısa vadede 14,5 bin doları aşamaz. ”

Fibonacci dizisi

Bazı tüccarlar, alıcılar için potansiyel bir ilgi alanı olarak Fibonacci dizisini kullanarak 0,618 seviyesine dikkat çekiyor.

19.400 dolara kadar Bitcoin’in tüm rallisini kapsayan Fibonacci dizisi, 0,618 seviyesini yaklaşık 13.500 dolara koyuyor. Sıralamaya göre, 0,618 potansiyel bir trendin tersine çevrilmesi için çok önemli bir seviye olarak kabul edilir.

Bitcoin vadeli işlem piyasasında açık pozisyonlar hala yüksek

Bitcoin vadeli işlem piyasasının açık pozisyonu, 1 milyar doların üzerinde kaldığından BTC’nin fiyatı düşme eğiliminde olabilir görüşü de hakim.

BTC’nin tarihsel hareketleri boyunca fiyatının, vadeli işlem piyasası yüksek bir ticaret faaliyeti seviyesi gördüğünde genellikle düzeltmeye girdiğini gösteriyor.

Skew’in verilerine göre, büyük vadeli işlem borsalarındaki açık pozisyon miktarı, şu anda 1 milyar doları aşıyor. En büyük üç BTC vadeli işlem piyasası olan OKEx, Binance Futures ve CME, sırasıyla 1,4 milyar dolar, 0,94 milyar dolar ve 0,93 milyar dolarlık tüm zamanların en yüksek açık pozisyon miktarına ulaştı.

Bitcoin vadeli işlemler piyasası açık pozisyon miktarı. Kaynak: Skew
Bitcoin vadeli işlemler piyasası açık pozisyon miktarı. Kaynak: Skew

Bitcoin için boğa görüşleri

Bununla birlikte, bazı tüccarlar da, Bitcoin’in herhangi bir geri çekilmeden önce 18.000 dolara yükselebileceğine veya hatta genel yükseliş trendinin yeni zirvelere doğru devam edebileceğine inanıyor.

Amsterdam Menkul Kıymetler Borsası’nda trader olan Michael van de Poppe, bugün erken saatlerde, BTC için dip fiyat aralığının şu anda 16.000 doların üzerinde olduğunu söyledi.

Bu, 18.000 dolara doğru bir hareketle sonuçlanabilir. Balina kümeleşmesi ayrıca 16.000 dolarlık alanın güçlü bir destek seviyesi olarak kaldığını gösteriyor.

Benzer şekilde, “Crypto Capo” adlı bir tüccar, önceki fraktallara dayanarak, BTC’nin başka bir büyük düşüşten önce ilk olarak 18.000 doları görebileceğini söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin