Bitcoin’de son düşüşün ardında bu sebep mi var?
Bitcoin’de son düşüşün ardında bu sebep mi var?

Bitcoin’de son düşüşün ardında bu sebep mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 61.800 $’ın üzerine çıktıktan sonra, iyileşmeden önce 53.000 $’a düştü. Satışların arkasında, bazıları büyük miktarlarda bitcoin yatırıldığını ve bir gerilemenin geldiğini gösteren BTC balina verilerinin olduğuna inanıyor.

Balinalar Bitcoin alıyor

CryptoCompare verilerine göre, Bitcoin’in yeni tüm zamanların en yüksek seviyesi 14 Mart’ta gerçekleşti ve ertesi gün BTC’nin fiyatı düşmeye başladı. O sırada blockchain  analitik platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, Gemini borsasına büyük bir girişin görüldüğüne dikkat çekti.

Onun sözlerine göre, girişler Gemini’nin diğer borsalara satış emirleri yürüten özel bir aracılık hizmeti çalıştırmasıyla veya satış emirlerini yerine getirmek için Gemini Custody kullanan aracılık hizmetleriyle ilgili olabilir.

CEO’nun öne sürdüğü olasılıklardan biri, balinaların bir sahtekarlığı tetiklemek için sosyal medyadaki Bitcoin girişlerinin popülaritesini kullandığını gösteren psikolojik operasyonlar – ‘psyops’ idi. Teknik analizde sahte çıkış, yatırımcıların hiçbir zaman gelişmeyen bir sinyale veya harekete dayalı bir fiyat hareketi beklentisiyle pozisyonlara girdiği durumları ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

Yatırımcılar bir satış bekledikçe, fonlarını sattılar ve balinaların daha ucuz fiyatlarla bitcoin satın almaya devam etmelerine izin verdi.

Satışın Gemini’deki büyük girişleri gösteren verilerle ilişkili olup olmadığı net değil, ancak kripto analisti Willy Woo daha sonra başka bir blockchain analitik firmasının verilerini kullandı. Glassnode, girişlerin aslında Gemini’den düzgün şekilde sınıflandırılmamış bir dahili işlem olduğunu öne sürüyordu.

Her iki firma daha sonra görünüşte büyük işlemin arkasında BlockFi’nin olduğunu öne sürdü, ancak işlemin dahili mi yoksa giriş olarak mı sınıflandırılması gerektiği konusunda fikir birliğine varmadı. Bitcoin fiyatı o zamandan beri satıştan sonra toparlandı.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin