bitcoin
Analiz: "Madenciler BTC satsa da Bitcoin 'in hala 19.000 doları kırma şansı var"

Bitcoin’de olası bir fiyat düşüşü neden daha büyük bir ralliyi tetikler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, bir günde % 20’leri bulan yüksek dalgalanmala gören son derece riskli bir varlıktır. 2016’da başlayan geçmiş boğa rallisi sırasında Bitcoin, % 40’a varan çok önemli geri çekilme yaşamıştı.

Bitcoin’in son boğa rallisi sırasında yaşadığı ortalama geri çekilme yaklaşık % 34, bu da bu son geri dönüşün beklenenin sadece yarısı civarında olduğu anlamına gelir. Birçok analist, bu geri çekilmenin son derece sağlıklı ve aslında Bitcoin için çok küçük olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte, şu anda kripto para piyasasında önemli bir fark var o da ticaret hacmi. 2016 ve 2017 yıllarında, Bitcoin ve diğer kriptoların ticaret hacmi şu anda olduğundan çok daha düşüktü. Bu, olağan% 30’luk geri çekilmeler ile yakın zamandaki % 17’lik geri çekilme arasındaki fark olabilir.

Bitcoin’in devasa bir boğa rallisi için daha da düşük seviyelerde izlenmesi gerekebilir

Paul Tudor Jones tarafından yayınlanan bir tabloya göre, Bitcoin, altının 1975’te üstel artışından önce geri döndüğü trendi takip ediyor olabilir.

Grafik temelde ilk ralliden tüm zamanların en yüksek seviyesine ve düzeltme periyoduna kadar iki kırmızı çizgiyi gösteriyor. Bitcoin, 2017’nin sonunda 20.000 $ civarında zirveye ulaştıktan sonra benzer bir eğilim izliyor gibi görünüyor.

BTC’nin astronomik seviyeleri kırmaya çalışmadan önce daha da güçlü bir geri çekilme görmesi gerektiği benzer görüşler arasında. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kurumsal yatırımcıların ve Square, Stone Ridge gibi büyük isimlerin artan ilgisi temelde yeni bir pazar oluşmasını sağlıyor.

Bitcoin sadece% 17’lik bir geri çekilme yaşasa da, yıl sonuna kadar yükselmeye devam edebileceğini ve daha yüksek seviyelere ulaşabildiği görmek şaşırtıcı olmaz. Ayrıca, 2017’de yaşananların aksine, bu rallinin çok fazla % 20-30’luk yükseliş günleri olmadan çok daha dengeli ve sessiz geçtiğini belirtmek de önemli.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin