Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda artış gösterdi!
Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda artış gösterdi!

Bitcoin’de kısa pozisyonlar sert yükseldi: Peki bu neyin göstergesi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin üzerine bahis yapmak herkesin işi değil. Ancak önde gelen kripto para borsası Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre Bitcoin’de kısa pozisyonlar aniden yükseliş trendine girdi.

Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda artış gösterdi!

Kripto para piyasasının en değerli parası olan Bitcoin, dün akşam saatlerinde 7.250 dolar seviyesini aşarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yazım sırasında 7.250 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin son bir haftada %7,2 oranında değer kazandı. Bitcoin bu hafta ikinci kez 7.000 dolar seviyesini geçmeyi başardı. Bitcoin, 14 Ağustos’tan bu yana istikrarlı bir yükseliş eğiliminde. Veriler incelendiğinde Bitcoin’in en son 7.250 dolar seviyesini 4 Ağustos’ta gördüğü ortaya çıkıyor.

Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre Bitcoin’de kısa (short) pozisyonlar ciddi oranda arttı. Verilere göre, 22.000’in altına gerileyen kısa pozisyonlar 3 saatten daha az bir sürede 33.000’in üzerine çıktı. Uzun pozisyonlar ise 28.500’den 26.500’e düştü. Bitcoin’de kısa pozisyonlar, 27 Ağustos’tan beri düşüş yaşıyordu bugün ise ani bir artış meydana geldi.

Kısa pozisyonlardaki artış Bitcoin için alarm durumu olabilir!

Bitfinex’te pazarlama sorumlusu olan Kasper Rasmussen’e göre kısa vadeli satışlar, emtia fonlarından ve borç verme pazarından ödünç alınan fonlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Kısa pozisyonlardaki bu ani yükseliş eğilimi Bitcoin için alarm durumu olabilir. Lider kripto paranın artış trendine girdiği bu günlerde yeni bir fiyat düşüşü görülebilir.

Bitcoin’e karşı alınan pozisyonlardaki artış, sürpriz olarak görülmemeli. Temmuz ortasındaki ralliden sonra Bitcoin, yakından izlenen bir momentum göstergesi olan 200 günlük hareketli ortalamanın kırılması ve Bitcoin ETF’leriyle ilgili erteleme kararları sebebiyle aşağı yönlü bir trend izliyordu. Son birkaç gündür bu trend tersine döndü ve kripto para yükseliş eğilimine girdi. Ayrıca bir riskten korunma fonu trader’ı satış döneminin sonuna yaklaşıldığı görüşünde.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin