Altcoinler büyük kazançlar elde ediyor!
Altcoinler büyük kazançlar elde ediyor!

Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda arttı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin üzerine bahis yapmak herkesin işi değil. Ancak önde gelen kripto para borsası Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre Bitcoin’de kısa pozisyonlar tavan yaptı.

Bitcoin’de kısa pozisyonlar artmaya devam ediyor

Bitcoin yazım sırasında %0,24 oranında artışla 6.467 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para şu anda 111,4 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bitcoin yaklaşık iki haftadır 5.850 dolar ila 6.600 dolar aralığında işlem görüyor. Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre Bitcoin’de kısa (short) pozisyonlar ciddi oranda arttı.

Bitcoin’in kısa pozisyon grafiği
Bitcoin’in kısa pozisyon grafiği

Bitfinex’te pazarlama sorumlusu olan Kasper Rasmussen’e göre kısa vadeli satışlar, emtia fonlarından ve borç verme pazarından ödünç alınan fonlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bitcoin’de kısa pozisyonlar, 12 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre, dün 32.000 BTC olan pozisyon büyüklüğü, bugün 38.000’i aştı.

Bitcoin’e karşı alınan pozisyonlardaki artış, sürpriz olarak görülmemeli

Bitcoin’e karşı alınan pozisyonlardaki artış, sürpriz olarak görülmemeli. Temmuz ortasındaki ralliden sonra Bitcoin, yakından izlenen bir momentum göstergesi olan 200 günlük hareketli ortalamanın kırılması ve Bitcoin ETF’leriyle ilgili erteleme kararları sebebiyle aşağı yönlü bir trend izliyor. Ancak bir riskten korunma fonu trader’ı satış döneminin sonuna yaklaşıldığı görüşünde.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin