Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda artış gösterdi!
Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda artış gösterdi!

Bitcoin’de kısa pozisyonlar Ağustos ayından beri ikiye katlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin üzerine bahis yapmak herkesin işi değil. Ancak önde gelen kripto para borsası Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre Bitcoin’de kısa pozisyonlar bu ayın başından beri iki katına çıktı.

Bitcoin’de kısa pozisyonlar iki katına çıktı

İlk olarak 1 Ağustos’ta 17.000 BTC dolaylarında olan kısa (short) pozisyon büyüklüğü, önceki gün 36.000 BTC’yi aştı. Bitcoin‘in kısa pozisyonlarda görülen bu düşüş, büyük olasılıkla lider kripto paranın son fiyat artışından kaynaklanıyor. Bitfinex’te pazarlama sorumlusu olan Kasper Rasmussen’e göre kısa vadeli satışlar, emtia fonlarından ve borç verme pazarından ödünç alınan fonlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Bitcoin’e karşı alınan pozisyonlardaki artış, sürpriz olarak görülmemeli. Temmuz ortasındaki ralliden sonra Bitcoin, yakından izlenen bir momentum göstergesi olan 200 günlük hareketli ortalamanın kırılması ve Bitcoin ETF’leriyle ilgili erteleme kararları sebebiyle aşağı yönlü bir trend izliyor. Ancak bir riskten korunma fonu trader’ı satış döneminin sonuna yaklaşıldığı görüşünde.

“Kripto para piyasasının son hali düşüş eğiliminin azalacağını gösteriyor.”

Black Square Capital’den portfolyo yöneticisi Chris Yoo, konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto para piyasasının son hali düşüş eğiliminin azalacağını gösteriyor. En önemlisi, ekosistem yetenek ve kamusal farkındalığın artmasıyla gelişmeye ve büyümeye devam edecek ve piyasanın yakın gelecekte toparlanmasına yol açacak.

Marketwatch

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin