Bitcoin baskınlık oranı
Bitcoin baskınlık oranı 2016 hareketi benzerliği altcoin mevsimini çağrıştırıyor

Bitcoin’de dip avcılığı yapmak mantıklı mı? Analist ve uzmanlar açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), 2017 sonlarındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolar seviyesinden önemli ölçüde düştü. Geçtiğimiz ayın fiyat hareketi kripto paranın volatilite modeline işaret ediyor. Peki Bitcoin’de dip avcılığı yapmak ne kadar güvenli?

Çinli analist: “Bitcoin boğa piyasası geldiğinde beş katına çıkacak.”

Önde gelen kripto analistleri de kripto paralara karşı kısa vadede iyimser görüşlere sahip değil. Şu an itibarıyla 2018 yılının son iki haftasındayız. Ancak çoğu insan BTC’ye olan ilgisini kaybetmiş görünüyor ya da uykudalar. Yine de Bitcoin boğaları bir gün, kripto fiyatının tekrar yükseleceğine olan inançlarını koruyorlar. Bazı yatırımcılar Bitcoin’e yatırım yapmak için dipleri avlamaya çalışıyor.

Bir Çinli Bitcoin analisti, Weibo’da hayranlarından birine Bitcoin’in neredeyse dibe ulaştığına inandığını, sadece yüzde 20’den fazla düşmeyeceğini, ancak boğa piyasası geldiğinde mevcut fiyatın beş katına çıkabileceğini söyledi. Bu beklentiye dayanarak, yatırımcı dip avcılığı yapmayı seçti. Tüm parasını Bitcoin’e yatırdı.

Son Bitcoin (BTC) patlamasında sonra Bitcoin boğaları ve ayıları Bitcoin’in bir sonraki hamlesini yorumluyor...

Jiang Zhuoer: “Bir ayı piyasasında dip avcılığı yapmak çok riskli.”

Kısa bir süre sonra Çin‘in önemli maden tesisi BTC.TOP’un kurucusu Jiang Zhuoer, konuya yönelik şunları söyledi:

Bir ayı piyasasında dip avcılığı yapmak çok riskli. 2019’da otomatik yatırım planı (AIP) akıllı bir yatırım metodu olacak. Eğer dip eksik ve şu anda BTC satın almakta ısrar ediyorsanız, kaldıraç yerine istemi mallara gitmelisiniz.

Jiang, yatırımcılara kripto türevlerine ya da spot kaldıraca yatırım yapmaktan uzak durmalarını hatırlatıyor. Ayrıca onlara borç para almamalarını ya da herhangi bir kripto para satın almak için ev satmamalarını tavsiye ediyor, çünkü kolayca paralarının sıfırlanabileceğini belirtiyor.

Analist ve uzmanların Bitcoin’de dip avcılığı yapma konusundaki tavsiyesi

Bitcoin veya diğer kripto paralar söz konusu olduğunda, hem diplerin hem de üst kısımları olacağını tahmin etmek neredeyse imkansız. Analist ve uzmanların genel tavsiyesi, bir piyasada dip avcılığına gitmekten çok daha güvenli olan bir dipten sonra satın almaya çalışmak.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin