Bitcoin'de azalan satış baskısı: Fiyat analizi ve yükseliş potansiyeli!
Bitcoin'de azalan satış baskısı: Fiyat analizi ve yükseliş potansiyeli!

Bitcoin’de azalan satış baskısı: Fiyat analizi ve yükseliş potansiyeli!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, bugün erken saatlerde paylaştığı bir tweet’te, Bitcoin (BTC) için piyasa değerinin yaklaşık %71’inin 6 aydan eski taşınmamış BTC’lerden oluştuğunu açıkladı. Young Ju’ya göre bu durum, uzun vadeli sahiplerin BTC piyasasında düşük miktarda satış baskısı olduğunu gösteriyor.

Ancak, CEO aynı zamanda bu azalan satış baskısının BTC’nin fiyatında bir artışı kesin olarak garanti etmeyeceğini de belirtti. Bununla birlikte, kripto paranın bu döngü için zirveye ulaşma olasılığının daha düşük olduğunu tahmin etti.

Bitcoin (BTC)

CoinMarketCap’e göre, önde gelen kripto para birimi son 24 saatte %0,30’luk bir artış yaşadığı için BTC’nin henüz bu döngü için zirveye ulaşmadığı düşünülebilir. Bu olumlu günlük performans, yazının yazıldığı sırada Bitcoin’in fiyatını 29.220,03 dolara yükseltti. Ancak bu, BTC’nin haftalık performansını yeşil bölgeye çevirmek için yeterli olmadı.

BTC için işlem hacmi %25,88 düşmüş durumdaydı ve toplam hacminin 10.736.533.286 dolar olduğu tahmin ediliyor. Kripto para birimi aynı zamanda 24 saatlik en yüksek seviye olan 29.382,11 dolara yakın işlem görüyordu. Ancak günlük düşük seviyesi 29.097,47 dolar civarındaydı.

Teknik açıdan bakıldığında, BTC’nin fiyatı Pazartesi günü 20 günlük ve 50 günlük EMA çizgilerinin altına düşmüş ve şu anda da bu seviyelerde işlem görüyor. Bu nedenle 29.075 dolarlık kritik destek seviyesine dayanıyor. Bu seviyenin altına düşmesi durumunda, bir sonraki önemli seviye olan 28.000 dolara kadar gerileme riski olabilir.

Diğer yandan, Bitcoin eğer bugünü ve yarını 29.075 doların üzerinde kapatırsa, 50 günlük EMA çizgisinin üzerinde, 29.355,67 dolardan bir pozisyon alabilir. Devam eden alım baskısı BTC’yi 30.000 doların üzerine çıkarabilir. Bu gerçekleşirse, kripto para birimi önümüzdeki birkaç hafta içinde 31.800 dolara yükselmek için güçlü bir yol izleyebilir.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin