Tüm gözler Bitcoin'in bir sonraki hareketine çevrildi! İşte takip edilmesi gereken seviyeler
Tüm gözler Bitcoin'in bir sonraki hareketine çevrildi! İşte takip edilmesi gereken seviyeler

Tüm gözler Bitcoin’in bir sonraki hareketine çevrildi! İşte takip edilmesi gereken seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin %2,1 değer kaybetti, Ethereum %-1 düşerken, diğer en iyi altcoinler ise -%5 (XRP) ile +%4 (Dogecoin) arasında dalgalanıyor. Son 24 saatte kripto piyasası %1,8 düşerek 1,17 trilyon dolarlık bir sınıra geriledi ve ay ortasından bu yana işlem aralığının dışına çıktı.

Pazartesi günü itibarıyla Bitcoin, 21 Haziran’dan bu yana ilk kez 29 bin doların altına düştü. Öğleden sonra ise hızlı bir düzeltmenin uygulandığı görüldü. İlk kripto para birimi 50 günlük hareketli ortalamasının altına düşerek Haziran dip seviyelerinden rallinin %61,8’lik Fibonacci düzeltmesine dokundu. Şu anda Bitcoin yeterince soğutulmuş durumda ve bir sonraki hamlesi, nispeten uzun bir trendin başlangıcı olabilir. 29 bin doların altındaki konsolidasyon, orta vadeli boğa trendinin kırıldığına işaret edebilir.

Bununla birlikte, Bitcoin’in kâr elde ettikten sonra büyüme şansı vardır. Çin’in teşvik önlemleri ve ABD endekslerindeki birkaç ayın en yüksek seviyelerinin ardından küresel piyasalardaki artan risk iştahı, Bitcoin’e yönelik kurumsal talebi artırıyor.

Kripto haberleri

CoinShares verilerine göre, kripto fonlarına yapılan yatırımlar, dört haftalık artış trendinin ardından geçen hafta 7 milyon dolar düşüş gösterdi. Bitcoin yatırımları 13 milyon dolar azalırken, Ethereum ise 7 milyon dolar artış kaydetti.

Yatırımcılar, altcoinlere olan ilgilerini arttırdılar: XRP’ye (+2,6 milyon dolar), Solana’ya (1,1 milyon dolar), Uniswap’a (0,7 milyon dolar) ve Polygon’a (0,7 milyon dolar) yönlendiler.

Aktif olmayan bir cüzdan, 11 yıldan uzun bir süre sonra bir zamanlar 4,92 dolarlık bir fiyatla satın aldığı 1.037 BTC’sini taşıdı ve şu anda değeri 31 milyon doları aştı.

Bitcoin ağı Pazartesi günü 800.000’inci bloğunu oluşturdu. Yaklaşık olarak her 577 saniyede bir yeni bir blok oluşturuluyor. 16 Nisan 2024 civarında gerçekleşecek olan bir sonraki yarılanmadan önce sadece 40.000 blok çıkarılması gerekiyor.

CryptoVantage tarafından yapılan bir ankete göre, Amerikalıların %70’i önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin’in rekor seviyelere ulaşmasını bekliyor. %46’sı ise Ethereum’un piyasa değerinde Bitcoin’i geçme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Bloomberg stratejisti James Seyffart’a göre, BlackRock’un Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesi Bitcoin’i 100.000 dolara doğru itecektir. BlackRock’un başvurusunun onaylanma olasılığı yaklaşık %50 ve yakında önemli ölçüde artabilir.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin