bitcoin 18 milyon
Bitcoin ’de 18 Milyonuncu coine kaç günde ulaşıldı?

Bitcoin’de 18 Milyonuncu coine kaç günde ulaşıldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para topluluğu, madencilerin, kripto varlığın kuruluşundan bu yana 18 milyon Bitcoin kazılmasıyla önemli bir kilometre taşına ulaşmalarını kutluyor.

Zincir için pazar araştırma şirketi Glassnode, kendi kutlama tarzıyla Twitter’da 18 milyon ile ilgili başka bir fikir daha paylaştı.

Yukarıdaki grafikte 18 milyon Bitcoin çıkarılmasının 3935 gün sürdüğü belirtildi. Ancak, o zamandan önce, varlık 18 milyon zincir içi işlem gerçekleştirdi, aynı hacmin pazar sermayesi, madencilik ücretlerinde 18 milyon dolara ulaştı ve çok daha fazlası için hazırlanan liste, önemli dönüm noktalarına ulaşmak için kaç gün harcandığını gösteriyor:

  • 18 milyon BTC zincir hacmine ulaşmak için 654 gün.
  • 18 milyon dolar hacme ulaşmak için 828 gün.
  • 18 milyon dolara piyasa sermayesine 841 günde ulaşıldı.
  • 18 milyon işlem çıktısı 1370 günde oluşturuldu.
  • 18 milyon zincir işlemİ 1589 günDE gerçekleştirdi.
  • 18 milyon ağ adresine 1710 günde ulaşıldı.
  • 18 milyon dolar madencilik ücreti ödemesi 2880 günde gerçekleşti.
  • 18 milyon adrese ulaşarak pozitif dengeyi 3094 günde ulaşıldı.

Ve son olarak, 3935 gün sonra 18 milyonuncu Bitcoin kazılmış oldu.

21 milyon Bitcoin’e 3 milyon adet kaldı

Bununla birlikte, yalnızca 21 milyon Bitcoin olduğu ve bunun da madencilik yoluyla dolaşıma girmesi için yalnızca üç milyon kaldığı anlamına geldiği yaygın olarak biliniyor. Pek çok kişi, varlığın bir sonraki ödül yarılanmasının (bitcoin halvening) yakında gerçekleşeceğini göz önünde bulundurarak son Bitcoin’i kazıma yolunda ne olacağını düşünüyor.

Bu, sadece madencilik zorluğunun artacağı gerçeğiyle alakalı değil, aynı zamanda madencilerin daha az ödül için daha fazla çalışmaları gerektiği anlamına geliyor. Bu durumda hâlihazırda kripto alanındaki altcoin ağları içinde geçerli.

Madenciler, ödül yarılanması sonrası Bitcoin ağında çalışmaya devam edecek mi? Madencilerin bu alandaki faaliyetleri BTC’nin gelecekteki fiyatı içinde etkili olacaktır.

beincrypto

Bitcoin ile ilgili tüm önemli gelişmeleri okumak için tıklayın!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin