Analist Bitcoin fiyatı için sıradaki durağı açıkladı: 14 bin dolar yolda olabilir!
Analist Bitcoin fiyatı için sıradaki durağı açıkladı: 14 bin dolar yolda olabilir!

Bitcoin analizi: BTC/USD için bu hafta takip edilmesi gereken önemli seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin geride bıraktığımız hafta yaklaşık yüzde 7’lik bir volatilite gösterdikten sonra 8.278 dolardan başladığı 14 Ekim haftasını, 8.233 dolardan kapattı. Geçtiğimiz hafta ile birlikte yaklaşık bir aydır BTC/USD paritesinin 100 haftalık hareketli ortalama değeri olan şu an 7.756 doları kendine önemli bir destek yaptığını görüyoruz.

100 haftalık hareketli ortalama seviyesi, bu hafta da muhtemel geri dönüşlerde dikkatle takip edilmesi gereken bir nokta olmalıdır. Zira bu seviyenin altında bir günlük kapanış BTC’de düşüşün hızlanmasına neden olabilir.

BTC/USD haftanın kritik seviyeleri

Diğer yandan son 1 aylık periyotta 200 günlük hareketli ortalama da (şu an 8.847 dolar) yatırımcıların duyarlı olduğu seviyelerden biri. Eylül ayı sonunda 200 günlük MA, 8.300 dolar bandındayken aşağı yönlü kırıldı ve ardından BTC/USD için dinamik bir direnç görevi görmeye başladı. Şu an 8.847 dolar seviyesinde olan bu ortalama rakamı, yukarı yönlü kırılım için referans alınabilecek bir nokta.

Daha kısa vadeli bir izlenim yakalamak için incelediğimiz 4 saatlik BTC/USD grafiği ise bize Bitcoin’in dünkü yükselişiyle 4 saatlik 100 mumluk hareketli ortalamayı (şu an 8.185 dolar) kırdıktan sonra bu noktayı kısa vadeli destek yaptığını gösteriyor. Kısaca bu hafta, 8.185 doların üzerinde kalabilen BTC/USD paritesi, yükselişine devam edebilir. Yükseliş hareketinin devamında ise 8.500 dolar bandına doğru bir hareket görebiliriz.

Ayrıca bir yükseliş hareketini teyit etmek için kısa vadeli bir görünüm için yararlandığımız saatlik BTC/USD grafiğine bakabiliriz. Saatlik grafikte dünkü yükseliş sonrası yataya geçen Bitcoin’de bu hafta 100 MA’nın 200 MA’yı yukarı kestiğini görebilirsek bu, Bitcoin yükselişi için tetikleyici olacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz seviyelerde dalgalı fiyat hareketleri görebileceğimiz BTC/USD fiyatının ayrıca Bollinger bantları arasında anlamlı tepkiler verdiği izlenirken açılabilecek pozisyonlarda Bollinger bantlarından referans alınmasında fayda var.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Önemli teknik göstergelere baktığımızda Stokastik RSI ve RSI’nın konumlarına göre 4 saatlik BTC/USD grafiğinde kripto paranın aşırı alımda olduğunu görüyoruz. MACD ise ivmesini kaybetmeye başlamış durumda. Bu görünüm BTC/USD paritesinin haftanın ilk günlerinde bir düzeltme yaşamasına neden olabilir.

Diğer analizlerimize buradan göz atabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin