Bitcoin yüzyılın en büyük üçkağıdı olabilir mi?
Bitcoin yüzyılın en büyük üçkağıdı olabilir mi?

Bitcoin yüzyılın en büyük üçkağıdı olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Quantum Solutions adlı şirketin CEO’su olan Richard Van Staten, geçtiğimiz günlerde  Entrepreneur’a yazdığı yazıda Bitcoin’in yüzyılın en büyük üçkağıdı olduğunu iddia etmişti. Peki bu doğru mu? Bitcoin sahiden de yüzyılın üçkağıdı olabilir mi?

Bankalara erişemeyen 2 milyar insan var

Dünya Bankası 2017 yılında, dünyada bankaya erişimi olmayan 2 milyardan fazla insan olduğuna ilişkin bir rapor yayımladı.

Hükümet ihmali ya da başka bir sebepten dolayı, bu insanlar en kötü mali dışlanma biçimiyle karşı karşıya kaldılar. Şimdi, genel olarak Bitcoin ve kripto para birimleri sayesinde, bu kişilerin bazıları finansal hizmetlere erişimin tadını çıkarmaya başlıyor.

“Yüzyılın en büyük üçkağıdı” sayesinde Asya ve Afrika yerlileri ailelerine para gönderebiliyor

Asya ve Afrika’daki yerliler, eskiden evlerine ve sevdiklerine para göndermek için fahiş işlem ücretleri ödemek zorunda kalıyordu. Bu durum havale endüstrisinin büyümesine ön ayak oldu. Fakat şimdi, Bitcoin ve diğer kripto paralara sahip olan bu kişiler, ailelerine çok daha rahat para gönderebiliyorlar.

Afrika’daki Bitpesa ve Filipinler’deki Coins.ph gibi şirketler, insanların yurt dışından düşük maliyetle para göndermelerini sağlayan önemli aktörler arasında yer alıyor.

Kripto para birimlerinin ortaya çıkmasıyla doğan gelişmeler saymakla bitmez. Sadece düşük ücretli ve hızlı transfer yeteneği dahi kripto paraların bir üçkağıt olmadığını gösteriyor.

Kurumsal yatırımcılar ve büyük aktörler bu sektöre milyonlar akıtıyor

Wall Street bankaları Bitcoin gözetim platformları kurmayı düşünüyor. Borsa operatörleri, güvenilir fiyat keşfi çerçevesinde kripto para işlem platformları başlatmaya hazırlanıyor. Çok sayıda hedge fonu ve diğer büyük para oyuncuları bu alana yatırım yapıyor. Bütün bu olaylar yaşanıyorsa, BTC’nin yüzyılın en büyük üçkağıdı olarak adlandırılması adil mi?

Deneyimli finans aktörleri için yüzlerce milyon dolarlık geleceği olmayan bir pazara eğilmek kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ayrıca küresel iş sahnesinde Bitcoin, kripto ve Blockchain teknolojisi odak noktaları listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Tüm bu önemli gelişmelere rağmen, birçok kötümser şahıs, henüz anlamadıkları bir pazarın yalnızca volatilitesine odaklanıyor. Kim bilir, belki de BTC 20 bine vurduğunda 10 kat kâr etmek için tüm varlıklarını yatıranlardan söz ediyoruzdur.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin