Avustralya kripto para borsaları ve ICO’ları mercek altına alıyor
Avustralya kripto para borsaları ve ICO’ları mercek altına alıyor

Avustralya kripto para borsaları ve ICO’ları düzenleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), büyüyen pazarda kripto para borsalarını ve ICO’ları yakından izleme kararı aldı. Avustralya düzenleyici niyetini ortaya koyduğu yeni bir rapor yayınladığını duyurdu. Böylece Avustralya kripto para düzenlemeleriyle tüketicileri koruma altına alacak.

Avustralya kripto para borsaları ve ICO’ları mercek altına alıyor

“ASIC’in Kurumsal Planı 2018-22” başlıklı rapor, dijital varlıkların oluşturduğu potansiyel tehlikelerin altını çiziyor ve Dünya Ekonomik Forumu değerlendirmesine bu yılki ilk beş küresel riskin ikisinin siber saldırı ve sahtekarlık olduğunu belirtiyor. ASIC, vatandaşın böyle bir tehlikeden korunması için daha sıkı düzenlemenin gerekli olduğunu düşünüyor. Bu yüzden geçmişte kötü şöhretleri bulunan kripto para borsaları ve ICO’lar üzerinde sıkı denetimler yapılacak. Bu durum raporda şu şekilde belirtiliyor:

Tüketici dijital katılımının ve finans sektörünün teknolojinin kullanımının artması nedeniyle, sistemik güvenlik açıklarını azaltmak için çalışılmalıdır. Özellikle döviz kuru ve ödeme sistemleri gibi kritik altyapılar sağlayan firmalar arasında daha güçlü bir siber esnekliğe ihtiyaç duyulacaktır.

Avustralya’daki bu adım kripto dünyasına şeffaflık getirebilir

Rapor, takip etmek, uygulamak ve bilgilendirmek için ellerinden gelen her şeyi yaparken, tüketicilerin verdikleri kararlardan nihai olarak sorumlu oldukları belirtiliyor. Umarız Avustralya’daki bu adım kripto dünyasına daha fazla düzenleme ve şeffaflık getirecek. Makul uluslar yakında benzer adımlar atıyor olacak, ama gelişmeleri sadece zaman gösterecek.

Xbt.net

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin