Kripto piyasası toparlanmaya çalışırken Bitcoin yüzde 55 seviyesine ulaştı
Kripto piyasası toparlanmaya çalışırken Bitcoin yüzde 55 seviyesine ulaştı

Kripto piyasası toparlanmaya çalışırken Bitcoin baskınlığı yüzde 55 seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son yıllardaki en hızlı günlük düşüşün kaydedilmesinden sonra kripto piyasası toparlanmaya çalışırken Bitcoin yüzde 55 seviyesine ulaştı ve bu durum Bitcoin’in egemenlik endeksini daha da yukarılara taşıdı. Geçtiğimiz 24 saat boyunca, Bitcoin’in baskınlık endeksi geçen yılın Aralık ayından bu yana en yüksek nokta olan yüzde 55 seviyesine ulaştı. Tokenlerin Bitcoin’e karşı büyük ölçüde değer kaybetmesiyle, Bitcoin hakimiyeti endeksi son birkaç gündür önemli ölçüde arttı.

Kripto pazarı yıllık 200 milyar dolar seviyesinin altına düşerek 192 milyar dolar seviyesinde bir düşüş yaşarken Bitcoin ve piyasanın geri kalanı da düşüş eğilimine giriyor.

Bitcoin Goldman Sachs tetikleyici değildi

Daha önce bildirildiği üzere, 90 milyar dolarlık ABD merkezli yatırım bankası olan Goldman Sachs’ın, sözde Bitcoin ticaret masası operasyonundan kripto velayetine dönmesinin beklediği ve Bitcoin’in fiyatına hiçbir etkisi olmadığını belirtildi.

Goldman Sachs’ın açıklamasının BTC’nin kısa vadeli fiyatı üzerinde hiçbir etkisi olmadığı açık. Görünüşe göre Goldman Sachs’ın ilanı, kripto para birimi sektörü için olumsuz bir gelişme gibi görülebilir.

Raporunun yayınlanmasından saatler sonra, Goldman Sachs mali işler sorumlusu Martin Chavez, Goldman Sachs’ın raporlarını sahte haber olarak nitelendirdi ve Bitcoin ticaret operasyonunun başlatılmasını geciktirdiği yönündeki raporları resmen reddetti.

Martin Chavez açıkladı

Bence, hakkımızdaki harika şeylerden biri, çok şey yazmamızdır. Kendimi bu terimi kullanırken hiç düşünmemiştim ama bu haberi sahte haber olarak tanımlamak zorundayım.

Eğer Goldman Sachs, Bitcoin fiyatının 7.400 dolardan 6.400 dolara düşmesine neden olan ana tetikleyici olsaydı, Bitcoin ticaret işlemleriyle ilgili raporların doğrudan reddedilmesi, BTC’nin önceki direnç seviyesine geri dönmesini sağlamalıydı.

Kripto para piyasasının inandırıcı olmayan hareketi, Goldman Sachs’ın kripto girişimi ile ilgili tüm raporları reddetmesine rağmen, Ağustos ayı sonlarından bu yana Bitcoin üzerine inşa edilen büyük satış baskısı nedeniyle pazarın büyük bir satış başlattığını gösterdi.

Bitcoin yüzde 55 seviyelerine ulaştı: Peki şimdi ne olacak?

Eğer Bitcoin 7,400 dolarlık düşüşten tamamen geri çekilmek için önümüzdeki 24-48 saat içinde 7000 dolar direnç seviyesinden ayrılmayı başaramazsa, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde 6.000 dolar direnç seviyesini bir kez daha test etmesi olasıdır. Bunu Nisan, haziran ve ağustos aylarında yaptı.

Beklenmeyen kripto paranın düşük fiyat aralığında dip seviyelere gelmesini ve önümüzdeki aylarda bir ara dönem rallisine hazırlanmasını sağlayacağından, Bitcoin’in beklenen 6.000 dolar seviyesine düşmesi, olumsuz bir sonuç vermeyecektir.

Bu arada, düşük hacimler ve Tether’ın (USDT) artan faaliyetleri nedeniyle, tokenler ve küçük piyasa bonosu kripto para birimleri, Bitcoin ve ABD doları karşısında muhtemelen yükselmeye devam edecek.

ccn

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin