Bitcoin yükselişi, vadeli işlemlerde işi tersine çevirdi: Short’çular tasfiye oldu

Bitcoin yükselişi, vadeli işlemlerde işi tersine çevirdi: Short’çular tasfiye oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), geçtiğimiz cuma gecesi kötü bir bankacılık olayı ile sarsıldı. Silicon Valley Bank’ta (SVB) yaşanan sorunların ardından kripto piyasasının düşmesine neden oldu. Tüm hafta sonu belirsizlik sürerken dün akşam saatlerinde yeni bir atak geldi ve son 24 saatte piyasa %10 arttı.

Coingecko’ya göre Bitcoin yükselişi, pazartesi günü Asya sabah saatlerinde 22.500 doların biraz üzerine çıktı. Ether 1.600 dolar seviyesini yeniden kazandı. Bu kazançlarla beraber vadeli işlemler bu sefer tersine döndü.

Pazar çapında bir düşüş üzerine tahmin yapan trader’lar, tasfiye oldu. Bitcoin yükselişi son 24 saat içinde pazar toparlanmasıyla 183 milyon dolarlık short pozisyonları kapattı.

Bitcoin yükselişi, short pozisyonlarını sonlandırdı

USD Coin (USDC) ihraççısı Circle’ın Pazar günü rezervlerdeki tüm açığı kapatacağını söyledi. Federal düzenleyicilerin SVB mevduat sahiplerinin ABD açılışından sonraki pazartesi sabahı tüm fonlara erişebileceğini söyledi.

Coinglass verilerine göre Bitcoin yükselişi ile beraber vadeli de düşüşler gün yüzüne çıktı. Tüm tasfiyelerin yaklaşık %85’ini son 24 saatte gerçekleşti.

Tasfiye, yatırımcının başlangıç marjının kısmen veya tamamen kaybı nedeniyle tacirin kaldıraçlı pozisyonunu zorla kapatması anlamına gelir. Büyük tasfiyeler, trader’ların kendilerini buna göre konumlandırmasına olanak tanıyan, keskin bir fiyat hareketinin yerel üst veya alt yönünün sinyalini verebilir.

Kripto vadeli işlemleri arasında en yüksek 78 milyon dolar ile Ether ve 68 milyon dolarla Bitcoin oldu.

Diğer büyük vadeli işlemleri nispeten daha az kayıp gördü OP ve SOL her biri 4 milyon dolar zarar aldı, Ardından 3 milyon dolarla Litecoin (LTC) ve Aptos (APT) geldi. Binance, borsalar arasında en fazla short tasfiyesini yaşadı. Binance borsasını 47 milyon dolarla OKX takip etti.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin