Circle, iflas eden banka sonrasında rezervinin hazır olduğunu açıkladı

Circle, iflas eden banka sonrasında rezervinin hazır olduğunu açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Finans sektörü birkaç kaotik gün geçirdi. Borç veren, sağlam ve karlı olduğu varsayılmaktan 48 saatten daha kısa bir sürede yetkililer tarafından kapatılmaya geçti. Bu yüzden de, özellikle USDC stablecoin ve Silicon Valley Bank için bir anda kriz çanları çaldı.

Circle’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, Pazartesi sabahı bir tweet’te, şirketin ABD Merkez Bankası’nın “kısmi” bankacılık sisteminin ortaya koyduğu riskleri ele alma çabalarından “cesaretlendiğini” açıkladı. Allaire, Silicon Valley Bank’ın mevduatlarının “%100’ünün” güvende olduğunu ve banka bugün 13 Mart’ta açıldığında erişilebilir olacağını belirtti.

Circle Cuma günü geç saatlerde, 40 milyar dolarlık USDC rezervinin yaklaşık 3,3 milyar dolarının Silicon Valley Bank’ta kaldığını açıklamıştı. Sermaye krizinin tarihteki bir ABD finans kuruluşunun ikinci en büyük başarısızlığı olarak kayıtlara geçti. 

Circle, krizin ardından gerekli müdahaleyi yaptı

Stablecoin ihraççısı Circle Internet Financial Pazartesi günü yaptığı açıklamada, başarısız olan Silicon Valley Bank’ta tutulan 3,3 milyar ABD Doları tutarındaki USD Coin (USDC) rezerv mevduatının, mali makamlardan yapılan bir açıklamayı yansıttı. Sonuç olarak ABD’de pazartesi günü bankalar açıldığında tamamen geri alınacağını söyledi.

Circle yaptığı açıklamada, 3,3 milyar ABD dolarının toplam USDC rezervinin yaklaşık %8’ini oluşturduğunu belirterek, yine hafta sonu Federal Mevduat Sigorta Şirketi tarafından devralınan Signature Bank’ta nakit rezervi olmadığını da sözlerine ekledi.

Circle ayrıca New Jersey merkezli Cross River Bank ile 13 Mart 2023 Pazartesi gününden itibaren müşteriler için otomatik USDC basım ve itfa işlemlerinin gerçekleştirileceği yeni ortaklığını duyurdu.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin