Bitcoin yükseliş beklentileri artarken balinalar hareketleniyor! Sebebi ne?
Bitcoin yükseliş beklentileri artarken balinalar hareketleniyor! Sebebi ne?

Bitcoin yükseliş beklentileri artarken balinalar hareketleniyor! Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Balinalar ve kurumsal yatırımcılar, Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını beklerken, atıl cüzdan adresleri yeniden aktif hale geliyor.

Bitcoin (BTC) fiyatının önümüzdeki aylarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını ve gelecek yıl Bitcoin yarılanmasından önce 100 bin doları aşmasını bekleyen balinalar ve kurumsal yatırımcılar, şu anda atıl durumda olan cüzdan adreslerini tekrar harekete geçiriyorlar.

Uyuyan balinalar, son birkaç ay içinde ABD Federal Rezervi gibi güvercin eğilimli ekonomik politikaların etkisiyle BTC ve milyarlarca dolarlık diğer kripto varlıklarını hareket ettirdi. Aynı zamanda geleneksel finans devleri BlackRock, Fidelity Investments ve Invesco’nun Bitcoin ETF başvurularının ortaya çıkmasıyla da dikkat çektiler. Ayrıca, kripto para alanına pozitif girişler yaşandı ve Ripple, ABD SEC’e karşı kısmi bir galibiyet elde etti.

Onchain veri uzmanı Lookonchain, 22 Temmuz’da 11 yıldır uykuda olan başka bir BTC balinasının uyandığını ve 1.037,42 BTC (37,8 milyon dolar değerinde) miktarını yeni bir adres olan “bc1qtl”ye aktardığını ortaya çıkardı.

BitInfoCharts’a göre bu balina, 11 Nisan 2012’de Bitcoin başına fiyatın sadece 4,92 dolar olduğu bir dönemde 1.037,42 BTC’yi (5.107 dolar) almıştı. Cüzdan adresi, BTC tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştığı noktada 59 milyon dolarlık en yüksek kârı elde etmiş oldu.

Popüler kripto muhabiri Colin Wu şunları söyledi:

“Bu fonlar muhtemelen bilgisayar korsanları tarafından tutuluyor ve kaynakları 2021 yılına kadar takip edilebilir. 2015 yılından sonra ise 40.000’den fazla BTC’nin yüzlerce adrese dağıtıldığı biliniyor.”

Bitcoin fiyatı 2024’te 100 bin dolara ulaşacak mı?

Standard Chartered Bank, Bitcoin’in bu yıl 50.000 dolara ve 2024’ün sonunda 120.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bankanın analistleri, madenciler tarafından artan Bitcoin istiflemesini öngörüyor.

Ünlü yazar ve finans eğitimcisi Robert Kiyosaki, “Zengin Baba Yoksul Baba” adlı kitabıyla tanınan, Bitcoin’in yakın gelecekte 120.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Aslında, BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, Ark Invest CEO’su Cathie Wood ve Stock to Flow modeli yaratıcısı PlanB, BTC fiyatında büyük bir ralli öngördü.

BTC fiyatı son 24 saatte %0,5 arttı ve şu anda 29.945 dolardan işlem görüyor. 24 saatlik düşük ve yüksek sırasıyla 29.746 dolar ve 30.046 dolar. Ayrıca, son 24 saatte işlem hacminin %31 oranında düşmesi, yatırımcılar arasındaki ilginin azaldığını gösteriyor.

Bununla birlikte, Bitcoin, 30 bin dolar seviyesinin yakınında güçlü bir şekilde tutunuyor ve birkaç analist, FOMC’den sonra yaklaşmakta olan bir kırılma konusunda yükseliş bekliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin