Bu uygulama kullanıcılarını bir gecede Bitcoin milyoneri yaptı!
Bu uygulama kullanıcılarını bir gecede Bitcoin milyoneri yaptı!

Bitcoin yükselirken manipülasyonlar devrede: CMC Bitcoin’de dump yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok kripto meraklısı, Bitcoin’in yüzde 5,44’lük ani düşüşü nedeniyle endişeli bekleyişe geçti. Sonradan anlaşıldığı üzere, 2000’den fazla dijital varlık hakkında bilgi bulabileceğiniz en popüler kripto para birimi web sitesi olan CoinMarketCap (CMC), BTC fiyatını hatalı bir şekilde gösterdi.

Sıradışı Bitcoin grafiği

Bu aksaklık Reddit kullanıcısı tarafından r/CryptoCurrency’te rapor edildi. Bu, BTC fiyatının bütünüyle yeşil kalırken sert bir şekilde gerilediği ilk zamandı. Diğer kullanıcılar böyle sıra dışı bir desenin bir CMC aksaklığından kaynaklandığını söylemekten hiç tereddüt etmediler.

Hata, iPhone uygulamasının BTC fiyatını doğru göstermesi nedeniyle yalnızca CMC’nin masaüstü sürümünü etkiliyor gibiydi. Bu arada, LikeCoinWatch beğenilerindeki alternatif platformlar da benzer değerler gösterdi. Bitcoin fiyatı ise son 24 saatte %3,09 artışla 3.907 dolara kadar yol aldı.

Manipülasyon iddiaları

Twitter kullanıcıları, hatalı BTC fiyatını kasıtlı olarak gösterildiği iddiasıyla piyasayı manipüle eden CMC’yi eleştirmeye başladılar.

https://twitter.com/cz_binance/status/1103108198045704192

Bununla birlikte, Binance CEO’su CMC’nin savunmasına destek vererek, bir sorun (hızlıca düzeltildi) projenin kripto para birimi alanına bunca zaman yaptığı katkılarını silemez dedi.

CMC suçlamaları

CMC daha önce (çoğunlukla) Çin borsasının sahte işlem hacmini bildirdiği için eleştirilmişti. “wash trading’” nedeniyle, bazı borsalar hacimlerini yüzde 95 oranında abartma eğilimindedir. Bu, küresel ticaret faaliyetinin gerçek bir resmini göstermeye çalışan “Honest CoinMarketCap” adlı bir projenin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Daha sonra, CMC, yapay olarak şişirilmiş işlem hacimlerini tespit etmeye yardımcı olacak yeni araçlar tasarlayarak bu sorunu çözdü.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin