yılbasi rakamlari
Bitcoin yılbaşı kutlaması yaparken, hisse yatırımcılarının tadı kaçtı

Bitcoin yılbaşı kutlaması yaparken, hisse yatırımcılarının tadı kaçtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Traderler hisse senedi borsalarında şimdiye kadarki “en kötü” yılbaşı arifesini görürken Bitcoin fiyatı 25 Aralık’taki son boğa hareketi sonrası bir düzeltmeye girdi.

Bitcoin fiyatı yüzde 10’a yakın düşüş yaşadı

Büyük borsalardaki veriler, Pazartesi gününe kadar kripto para piyasaları için pek çok kişinin beklentilerini karşıladı.  Haftanın ilk günü başlayan satışlar ise bir noktada Bitcoin’e iki haftada yüzde 35’in üzerinde kazanç sağlayan yükseliş eğiliminin tersine dönmesine neden oldu.

Yazımız yayına hazırlanırken Bitcoin yeni yıl arifesinde yüzde kadar kayıp yaşayıp 3.820 dolar seviyesinde kadar geriledikten sonra şu an 3.900 dolar civarlarında işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı yükselmeye başladıktan sonra bazıları çok daha hızlı ilerleyen majör altcoinler de daha ağır kayıplar olduğunu gördük.

Ether, şu an 130 dolar seviyesinde olup Aralık ayı ortasında 85 dolardan başlayıp 160 dolara kadar çıktığını gördük. Ripple’in XRP’si de bu arada yüzde 13’lük bir değer kaybetti.

Hisse piyasası yılbaşı arifesinde sendeledi

Bununla birlikte, geleneksel hisse senedi yatırımcılarının yılbaşı kârı alma şansları kalmadı.

ABD ekonomisine duyulan endişeler arasında, efsanevi “Santa ralli”si diye adlandırılan yükseliş bu yıl gerçekleşemedi. Ve bu durum açık pazarlarda devam eden yılbaşı arifesinde Asya’da kaosa yol açtı. Dow Jones Pazartesi günü 653 puan düştü . Bu rakam en kötü noel arifesi olarak kayda geçti.

Bir ekonomist Reuters’e verdiği demeçte, “Fed’in (faiz artışı) planından çok mütevazı bir sapma ve ABD’deki hükümetin kapatılması da dâhil olmak üzere bu en son riskli iklimi tetikleyen çok sayıda faktör var.” Dedi.

Artan riskli ruh hali, makro piyasalar için kısa devre potansiyeli tahminlerini tetiklemeye başladı.

Geçen hafta konuşan kripto para ticaret bankası Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz,  daha geniş pazarların artık kripto paralardan daha “ilginç” olabileceğini söyledi.

Kripto artık makro piyasalara göre daha az heyecan verici. Makro pazarlar yıllardır oldukça sıkıcı hale gelmişti ve kripto gerçekten heyecan vericiydi.”

Bu arada volatilite, Kasım ayının ortalarında Bitcoin ve altcoinlere geri döndü. Bu tarihe kadar uzun diyebileceğimiz bir dönemde yatay seyreden kripto piyasalarında birçok kripto varlık birkaç ay boyunca dar bir koridorda seyretmişti.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin