Bitcoin yeniden yükseliş trendine girdi! Kritik direnç aşıldı
Bitcoin yeniden yükseliş trendine girdi! Kritik direnç aşıldı

Bitcoin yeniden yükseliş trendine girdi! Kritik direnç aşıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Asya’daki Yeni Ay Yılı tatili kutlamaları öncesinde Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü ve hafta sonunun başında ikinci kez yükseldi.

En büyük kripto para birimi %2,1 oranında yükselerek 22.786 dolara ulaştı ve 18 Ağustos’tan bu yana en yüksek seviye oldu. Geçen hafta sonu da güçlü kazanımlar elde etti. İkinci sırada yer alan Ethereum, Ağustos ayından bu yana görülmeyen seviyelere ulaştı.

Matrixport’ta araştırma başkanı olan Markus Thielen mevcut durumu değerlendirdi:

“Çin Yeni Yılı’nın ilk gününün sonunda Bitcoin satın almak ve 10 işlem günü sonra satmak, son sekiz yılın tamamında (2015-2022) olumlu getiriler göstererek, ortalama olarak cnet başına +9 getiri sağlardı. Çin Yeni Yılı’nın başlangıcı, uzun pozisyonlar için çekici bir giriş zamanlaması oldu.”

Kripto rotası

Bitcoin, 2023’e girerken toparlandı ve Ethereum %35’ten fazla arttı. Michigan Üniversitesi’nin ön anket okumasına göre, ABD kısa vadeli enflasyon beklentileri Ocak ayı başında neredeyse iki yılın en düşük seviyesine geriledi ve tüketici duyarlılığında beklenenden daha büyük bir artış sağladı. Federal Rezerv, fiyatlardaki soğumanın ardından daha küçük faiz artışları yapacak gibi görünüyor, ancak ancak baskılar daha kesin yavaşlama işaretleri gösterene kadar faiz artırımına devam etmesi muhtemel.

Fundstrat’ın dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, Bitcoin’in bu yıl 35.000 dolardan 44.000 dolara çıkacağını ve ETH’nin 2.400 dolardan 3.200 dolara çıkacağını tahmin ediyor.

Farrell, Cuma günü yazdığı bir notta, “Farkında olmamız gereken bazı yakın vadeli riskler olduğuna hâlâ inanıyoruz. Bunlar arasında DCG’den gelen ek serpinti, bir sonraki FOMC toplantısında riskli varlıklarda bir kez daha kayma ve son ralliye rağmen hâlâ zincir üstü bir ayı piyasası olarak değerlendireceğimiz şeyin ortasında olmamız yer alıyor.”

gulfnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin