Uzman uyardı:
Uzman uyardı: "Bitcoin yeniden 20.000 dolar seviyesini test edecek!"

Uzman uyardı: “Bitcoin yeniden 20.000 dolar seviyesini test edecek!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa uzmanı Greg Dickerson kısa süre önce verdiği bir röportajda, ABD Merkez Bankası’nın değişen para politikaları ve daha geniş ekonomik manzaranın ortasında, başta Bitcoin olmak üzere kripto piyasalarının mevcut durumuna ilişkin görüşlerini paylaştı.

Dickerson, faiz oranlarıyla ilgili süregelen tartışmaları tarihsel bir bağlama oturtarak geçmiş faiz artışları ve kesintilerinin çeşitli piyasalar üzerindeki etkisinin altını çizdi. Faiz oranlarının yükseldiği 80’lerin sonu ve 90’ların başında hem konut piyasasında hem de hisse senetlerinde bir sakinleşme dönemine yol açtığını vurguladı. Ancak Merkez Bankası faiz indirimine başlayınca durum değişti.

Röportaj yapılan kişi aynı zamanda 2000 yılında Federal Rezerv’in faiz indirimlerine yol açan ve emlak piyasasını canlandıran dot-com çöküşüne de dikkat çekti. Tersine, sonraki oran artışı 2008 mali krizine katkıda bulundu.

Dickerson, Bitcoin ve kripto para birimlerinin 2008 krizine tepki olarak ortaya çıktığını ve yakın zamana kadar faiz oranlarının arttığı veya ayı piyasasında ekonomik bir gerileme yaşanmadığını vurguladı. BTC’nin performansı ile Federal Rezerv’in faiz oranı döngüleri arasındaki korelasyona dikkat çekerek, Bitcoin’in faiz indirimleri sırasında nasıl yükseldiğini ve faiz artışları sırasında nasıl mücadele ettiğini kaydetti.

Dickerson, bazı dalgalanmalara rağmen Bitcoin’in, Luna ve FTX’in başarısızlığıyla bağlantılı olarak Kasım 2022’deki önemli düşüşe kadar 18.000 ila 20.000 dolar aralığında nispeten sabit kaldığını vurguladı. Röportaj yapılan kişi, bu olay olmasaydı Bitcoin’in değerini bu aralıkta korumaya devam edebileceğine dikkat çekti.

Bitcoin’in mevcut durumuna bakan Dickerson, trend çizgilerini ve Fibonacci geri çekilme seviyelerini sundu. Bitcoin’in 0,316 Fib anahtar seviyesine geri çekildiğini ve bir süredir bu seviyeyi geçemediğini vurguladı.

Dickerson ayrıca, ETF onayları veya makroekonomik ortamda bir değişim gibi önemli katalizörler olmadan Bitcoin’in 20.000 ila 25.000 dolar aralığında kalabileceği ve hatta 20.000 dolar seviyesini bir kez daha test edebileceği konusunda uyardı.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin