featured

Analistler karamsar, piyasa lideri Bitcoin yeniden 40,000 doların altına düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte küresel piyasalarda bir dalgalanma yaşanmıştı. Bunun ardından kripto para piyasasında kısa süreliğine yeni zirveler görüldükten sonra, piyasa lideri Bitcoin ve altcoin’ler büyük oranlarda değer kayıpları kaydettiler.

Son 24 saat içinde, Bitcoin’in fiyatı %5’ten fazla düşüş yaşadı. Bunun sonucunda da fiyat 40,000 dolar seviyesinin altına geriledi. Bu haftanın başına piyasa lideri 44,000 dolar civarında işlem görüyordu. Dolayısıyla sert bir düşüş yaşandığı söylenebilir.

Cuma günü Bitcoin, 41,000 dolar civarında işlem görüyordu. Ancak kısa bir süre sonra yaşanan satış dalgası nedeniyle 39,000 dolara düştü. Bu da analistlerin hafta sonu değerde daha fazla düşüş yaşanacağını tahmin etmesine yol açtı. Rekt Capital analizlerine göre muhtemelen piyasa lideri yeniden 38,000 dolar civarına kadar gerileyecek.

Şirket, Bitcoin’in geçtiğimiz haftayı 43,000 dolarda kapatması sebebiyle şimdilik dinlenmeye geçeceğini ve 38,000 dolar seviyesine doğru yol alacağına inanıyor. Son düşüş hareketiyle birlikte, bazı analistlerin daha önce tahmin ettiği gibi Bitcoin’in ay sonuna kadar 50,000 dolara çıkıp çıkmayacağını söylemek oldukça zorlaştı.

Altcoin’ler de düşüşü takip ediyor

Bitcoin geçtiğimiz hafta sadece %0,6’lık bir düşüş yaşarken, Ethereum %4,4 oranında bir düşüş yaşamıştı. Bu da birçok kripto yatırımcısının diğer kripto para birimlerinin yanı sıra Bitcoin’i tercih ettiğini gösterdi.

BNB, Solana, Cardano, Avalanche ve hatta yüksek seviyeleri hedefleyen Terra gibi piyasa değerine göre ilk onda yer alan altcoin’ler %3’ün üzerinde değer kaybetti. Ancak bu düşüşün tek istisnası, %3,2 oranında değer kazanan XRP oldu.

Kripto para piyasası son 24 saat içinde %4’ün üzerinde değer kaybettikten sonra piyasa değeri 1.8 trilyon dolara düştü.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi

Devam eden Rusya-Ukrayna çatışmasının ardından Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimleri, ABD ve müttefikleri Rusya’yı tecrit etmenin yollarını aramaya devam ederken ortaya çıkan talihsiz olaylar dizisine orantılı olarak açıkça yanıt veriyor gibi görünüyor.

Bitcoin Ukrayna Rusya

Ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların yanı sıra ABD Adalet Bakanlığı ve Biden idaresi tarafından yakın zamanda başlatılan ‘KleptoCapture’ın ardından, bazı piyasa uzmanları ülkenin bu yaptırımların çoğundan kripto kullanımı yoluyla kurtulabileceğine inanıyor. Rus aktörlere para aktarmaya devam etmeye istekli politikacıların, tanınmış kişilerin ve müttefiklerin bilinen adreslerini kara listeye aldıklarını belirten borsalar mevcut.

Henüz kanıtlanmış bir şey olmasa da bu, kesinlikle daha sert kripto düzenlemelerinden korkulmasına neden oldu.

Piyasa lideri Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada şu anda basın saatinden itibaren 39,360 dolardan işlem görüyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin