Bitcoin için yeni rekor yolunda son kritik direnç neresi? Trader açıkladı
Bitcoin için yeni rekor yolunda son kritik direnç neresi? Trader açıkladı

Bitcoin yeni bir rekor kırmak üzere: BTC Boğaları çağırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok ekonomist, Bitcoin’in dünyanın her zaman en hızlı yükselen finansal varlıklarından biri olduğu konusunda hemfikir. Bu kısmen, spekülatif niteliğinin yanı sıra, birçok farklı endüstriyel alanda amiral gemisi kripto para birimini kullanmanıza izin veren iç tasarımından kaynaklanmaktadır.

Bitcoin en düşük oynaklık seviyesinde

Bununla birlikte, spekülatif niteliğinin bir sonucu olarak, dijital teklifin genellikle yüksek derecede değişkenlikle karşı karşıya kaldığı da belirtilmelidir. Örneğin, son 14 ayda, Bitcoin %80’den fazla düştü.

Ancak, BTC’nin dar bir işlem aralığına sıkışmış olduğu görülüyor. Tarihsel verilerle karşılaştırıldığında, para biriminin zaman içindeki en düşük oynaklık seviyesini tecrübe etmede yeni bir rekor kırmak üzere olduğunu gösteriyor

Bitcoin dar işlem aralığında

İşler durdukça, birçok kripto destekçisi, mevcut ayı piyasasının nihayetinde sona ereceği konusunda hemfikir. Bu bağlamda, birçok okurumuz BTC’nin 20 bin dolar olan ATH’sinden düştüğünden beri, genel gider direnci 4.000 dolar civarında seyrettiğinin farkında olabilir.

Ek olarak, bu ayın başından bu yana, önde gelen kripto varlığı sadece %7,8 gibi dar bir değişim aralığında işlem görüyor. Diğer pek çok finansal emtia için bu rakamlar oldukça yaygın olsa da, Bitcoin için bu tür bir istikrarın bulunması oldukça zordur.

Son olarak, söz konusu %7.8’lik işlem aralığı, yakında tarihinin en dar işlem aralığı için Bitcoin rekorunu kırabilir.

https://twitter.com/Daemon_Crypto/status/1110392768050814976

2014 senaryosunun benzeri yaşanıyor

Tanınmış bir kripto analisti olan Murad Makhmudov ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, mevcut BTC oynaklık seviyelerinin para birimi için ne pozitif ne de açıkça olumsuz olduğunu belirtti. Daha sonra eklemek için devam etti:

BTC’deki düşük volatilite dönemleri, özellikle Kasım ve Aralık aylarında görüldüğü gibi yüksek momentum, kapitülasyon momentlerinden sonra uzun süreli boğa koşularından önce geldi.

Bitcoin, uzun süredir düşük oynaklık sürecine tanıklık ettiği son sefer, 2014 yılı ayı piyasası sırasında BTC’nin yaklaşık 1k ila 200 dolar arasında bir fiyat düşüşü yaşadığı dönem oldu. Söz konusu değer düşüşü, ana varlığın geçtiğimiz yıl boyunca belirttiği zararlarla oldukça benzer.

Sonuç olarak

Bu kısmı özetleyerek, Bitcoin’in küresel bir para birimi olabilmesi için daha uzun vadeli istikrarlı olması gerektiği açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu ana varlığın geleceğinin buradan nasıl geçeceğini yalnızca zaman gösterecek.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin