Bitcoin grafiğinde golden cross görüldü! 10 bin dolar aşılacak mı?
Bitcoin grafiğinde golden cross görüldü! 10 bin dolar aşılacak mı?

Bitcoin yeni bir “death cross” ile karşı karşıya: Bu geçiş, BTC’de yön tayini için belirleyici olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler bir zıt gösterge (death cross), Mart 2018’den bu yana ilk kez düşüş eğilimine işaret ediyor. Bu duruma göre Bitcoin dip seviyesine yakın olabilir.

50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı aşağı doğru kesmesi, potansiyel olarak “death cross” olarak tabir ediliyor. Öyle ki hızlı şekilde düşen 50 MA, önümüzdeki hafta boyunca 200 günlük MA’nın altına düşebilir. Bu geçiş gerçekleşirse  grafikler bu ortalamaların geçen yılın Mart ayından bu yana ilk kez kesiştiğini gösterecek.

Bitcoin için “Death cross” ne anlama geliyor?

Teknik analiz teorisine göre, “death cross” uzun vadeli bir ayı piyasası göstergesi. Ancak gerçekte, bu bir gecikmeli göstergedir. Ve aşağıdaki tablolarda görüldüğü gibi, sık sık piyasanın yanlış tarafındaki tuzak satışların sonlandığına işaret eder.

50 günlük MA, 31 Mart 2018’de (sol üstte) 200 günlük MA’nın altına düştü, ardından satışlar 6.500 dolar civarında durdu ve kripto para, Mayıs ayının ilk haftasında 10.000 dolara yükseldi.

Göreli güç endeksinin (RSI), geçiş gerçekleştiği esnada aşırı satım koşullarını gösterdiğine dikkat edin.

MA, geçmiş verilere dayandığından ve geçiş bir fiyat rallisi veya toplu satışlar ürettiğinden bir geçiş onaylandığı zaman bir pazar çoğunlukla aşırı satım durumunda bulunur.

bitcoin death cross

2015 Bitcoin fiyat hareketlerinde de benzer bir durum yaşandı

2015 Eylül ayının ortalarında, Bitcoin’in 250 dolara yakın seviyelerden geri çekilmesi, aynı zamanda bir “death cross” onayıyla birlikte 220 dolar civarlarında son buldu.

Kripto para, Ekim 2015’in sonunda bir boğa piyasasına girmeden önceki haftalarda 220-250 dolar aralığında kalmıştı. Bunun ardından Aralık 2017’ye kadar 20.000 dolarlık rekor seviyeye yükselen göz kamaştırıcı bir yükseliş yaşandı.

Yaklaşan geçiş, aynı zamanda, Haziran ayının en yüksek seviyesi olan 13,800 dolar seviyesinden yüzde 40’tan daha fazla bir düşüş göstererek aşırı satımda olan Bitcoin’in ayı tuzağında olduğunu ortaya çıkabilir.

Ek olarak, kripto para biriminde Mayıs 2020’de bir madencilik ödülü yarılanması beklenmektedir ve popüler analist @100trillionUSD’nin işaret ettiği gibi, olaydan altı ay önce güçlü bir talep alarak, tarih tekerrür edebilir.

Bununla birlikte, son 8.800 doların üzerindeki yüksek seviyeden devam eden gerilemenin teknik tablolara göre uzantıları olduğu görülüyor. Bu nedenle, Bitcoin, 50-200 MA geçişinin gerçekleşeceği günlerde 7.750 dolar seviyesindeki son dip seviyelerin altını savunmak için mücadele verebilir.

50 ve 200 günlük MA’lar arasındaki fark şu anda 420 dolar kadar (Mayıs ayının başından bu yana en dar) duruyor ve yükseliş algısı beş ayın en düşük seviyesinde bulunuyor.

Günlük, 6 saatlik ve haftalık grafik

Bitcoin geçtiğimiz hafta 100 haftalık hareketli ortalamadan sıçradı ve 6 saatlik grafikte (sol üstte) bir çift dip kopmasına şahit oldu.

Buna rağmen, kripto para birimi Ekim 11’de 200 günlük MA’yı (sağ sütte) geçmeyi başaramadı ve 8.800 doların altında düşüş eğilimi göstererek 8.000 doların altına geriledi.

Basitçe söylemek gerekirse, düşüş eğilimi hala oldukça güçlü ve 7.755 dolarda seyreden 100 haftalık hareketli ortalamasının altında bir kayma görülebilir. Böyle bir senaryoda muhtemelen 7.430 dolara (Haziran ayı başındaki en düşük günlük seviye) yakın bir seviyede destek oluşabilir. Bu senaryo,“death cross”un teyit edilmesi öncesi gerçekleşebilir.

Genel görünüm, şu an fiyatın 8.820 doların üzerine çıkması durumunda yükselişin gelebileceğini gösteriyor. Bu seviyenin üzerine çıkılması, daha düşük tepe oluşumundan oluşan düşüş görünümü geçersiz kılacaktır.

coindesk

Diğer güncel Bitcoin analizi içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin