4 kripto para
4 kripto para

Araştırma: Büyüyen altcoin listesi Bitcoin fiyatı üzerinde nasıl etki ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, kripto pazarının en büyük ve en önemli dijital parası olabilir. Ancak bu onu piyasanın volatil hareketlerinden muaf tutan bir durum değil.

Diğer birçok dijital para gibi, Bitcoin de fiyat oynaklığından payına düşeni alıyor. Bitcoin’in kripto pazarındaki yüksek baskınlığı net şekilde görülüyor ve bir süredir pazardaki fiyat etkisi olumsuz olarak hissedildi.

Bitcoin fiyat artışı, altcoinlerin de değerlenmesine katkı sağlıyor ve piyasadaki en önemli kripto para birimi düşüş eğilimine girdiğinde altcoinlerin yükselme gibi bir ihtimali oldukça zayıf kalıyor.

Bitcoin fiyatını etkileyen faktörler

Yıllar içinde  bitcoin fiyatının birkaç faktöre göre şekillendiği görülüyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kurumsal yatırımcıların ilgisi
  • Birincil talep ve arz kanunu
  • Politik kararlar
  • Düzenlemeler ve devletlerin koyduğu yasalar

Bununla birlikte, sürekli büyüyen kripto para ekosistemi, Bitcoin’in fiyat kontrolünü azaltan hayati bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

En önemli alternatif veri sağlayıcılarından biri tarafından hazırlanan endeks çalışması ile ilgili yeni bir rapor, kripto para ekosisteminin büyümesinin Bitcoin’in fiyat hakimiyetini azalttığını gösteriyor. Bitcoin finans sahnesine ilk  çıktığında, kripto para piyasasına tek ve en çok tercih edilen giriş noktasıydı. Ancak, artan kripto para listesi sayesinde birçok yatırımcı, piyasaya alternatif giriş noktaları bulmaya başladı.

Başarılı altcoin projeleri Bitcoin hakimiyetine son verebilir mi?

1 Ağustos ile 1 Ekim arasında toplanan verilere dayanan tahmin endeksine dayanan bir araştırmaya göre, Bitcoin fiyat düşüşü temel olarak kripto para sistemindeki dijital coinlerin sayısı ve bununla ilgili fırsatlardan kaynaklanıyor. 200’den fazla yeni kripto para projesi şu anda en büyük kripto paranın elde ettiği şeyi daha iyi hale getirmek için donatılmış ve tasarlanmış olarak Bitcoin ile rekabet ediyor.

Bununla birlikte, bu projelerin birçoğunun işe yaramadığı gerçeğine bakılmaksızın, birçok yatırımcıya Bitcoin bağımlılığından kaçınmak için ‘başka bir seçenek’ fırsatı sunuyor.

BTC fiyatı, şimdi yeni rakip dijital coinler ve projeler ile yeni blok zincir teknolojilerinden etkilenmeye başladı. Birçok kişi ve yatırımcı, bunu Bitcoin’in belki de sonunu getireceğini veya mücadele zamanının geldiğinin bir işareti olarak alabilir. Diğerleri de bunu kripto pazarında sağlıklı bir rekabetin sağlanması ve yıllarca süren Bitcoin’in hakimiyetinden kaçınmanın mükemmel bir yolu olarak görüyor.

Bitcoin’in bu yeni rekabete yanıt vermesi, kripto pazarının ilerlemesinin bir işareti ve rakiplerin gelişim göstermesi, dijital paraları daha da değerli hale getirmeleri için zorlayabilir.

zycrypto

Bitcoin fiyatı ile ilgili son gelişmelere ve analizlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin