featured
Stack of cryptocurrencies. Bitcoin and most important cryptocurrency concept

Bitcoin analizi: Bitcoin etrafındaki iyimserlik 2024 yarılanması sonrasında fiyatların yükselmesine yardımcı olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayı sona eriyor olabilir ancak bu, başta Bitcoin olmak üzerine kripto para birimleri için zor bir ay oldu. Ay ortasında yaşanan serbest düşüşün ardından Bitcoin [BTC], spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin beklentilerin artmasıyla hafta başında yükselişe geçti ve kripto para etrafında iyimser bir hava yarattı.

Maksimalistler bu iyimserliğin BTC’yı iyi durumda tutacağına ve yaklaşık sekiz ay sonra gerçekleşecek olan çok önemli yarılanma olayına kadar götüreceğine inanıyordu.

2021 Bitcoin fiyat hareketi tekrarlanacak mı?

Dört yılda bir gerçekleşen bu olay madencilerin blok ödüllerini yarıya indirerek dolaşımdaki token sayısını ortadan kaldırır. Tarihsel olarak bu olaylar boğa piyasalarından önce gerçekleşmiştir, dolayısıyla önümüzdeki yıl 2021 benzeri bir senaryo için umutları artırmaktadır.

Dahası, devam eden trendler önceki yarılanma öncesi dönemlerle de bazı benzerlikler ortaya koydu. CryptoQuant analisti JA Maartun’a göre, BTC’nin yayınlandığı sıradaki fiyat hareketi 2016 ve 2020’deki yörüngesine çok benziyordu. Maartun, göreceli istikrarın yarılanmaya kadar devam edeceğini öngördü.

Fiyat hareketinin yanı sıra uzun vadeli sahiplerin (LTH) biriktirme faaliyeti de tarihin tekerrür etmesi gibiydi. Arzın yaklaşık yüzde 75’i, 2016 ve 2020 döngülerine benzer şekilde bu ellerdeydi.

Bitcoin

Dahası Bitcoin’in hash oranı ya da ağ üzerinde blok oluşturmak için harcanan hesaplama gücü yıllar içinde istikrarlı bir şekilde arttı. Her bir bloktan elde ettikleri toplam kazanç 6,25’ten 3,125’e düşeceğinden, madenciler yarılanmaya kadar kaynaklarının çoğunu daha yüksek ödüller elde etmek için kullanma eğiliminde olacaklardır. Bu da hash oranını daha da yükseltebilir.

HODLing zihniyeti kalıcı mı?

Yukarıdaki kalıpları not ettikten sonra, büyüleyici yeni bir bulgu ortaya çıktı. Mayıs 2020’deki son yarılanmadan bu yana, Bitcoin’in borsalardaki arzı trendin tersine dönmesine neden oldu. HODLing hissiyatı daha fazla para kazandıkça LTH kullanıcıları coinlerini kendi kendine saklama lehine geri çekmeye başladı.

Bu nedenle bir sonraki yarılanmadan sonra bu eğilimin bizi nasıl şekillendirdiğini görmek ilginç olacaktır. LTH, bir boğa piyasası durumunda varlıklarının büyük bir kısmını satacak mı, yoksa BTC’yi güvenli bir liman varlığı olarak saklamaya devam edecek mi?

Bu yazının yazıldığı sırada BTC, Santiment verilerine göre 27.254 dolardan işlem görüyordu. Pozitif ağırlıklı hissiyat, piyasa katılımcıları arasındaki yükseliş havasının altını çizdi.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin