Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?
Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?

Bitcoin vs hiperenflasyon: DASH ve Bitcoin Venezuela’da yeni seviyelere ulaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin pazardaki en üst sıradaki kripto paradır. Bitcoin’in fiyatı toparlandıktan sonra kırmızı bölgeye döndü. Yazım sırasında 24 saat boyunca %2’lik bir düşme hızı hissedildi. BTC’nin fiyatı şu an itibariyle 11.654 dolar seviyesindedir.

Bitcoin ve hiperenflasyon

Latin Amerika’daki birçok ülke fakir ekonomilerden sarsılıyor. Şüphesiz bu listenin başında gelen Venezuela’da, Trump’ın yaptırımları ülkenin büyümesini engellemede büyük rol oynuyor. Venezuela doğal kaynakların merkezi olmasına rağmen, Maduro diğer dünya liderlerini arkasına almakta başarısız oldu.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri bu tür acil ihtiyaçlarda yararlı olduğunu kanıtlamıştır. Geçtiğimiz beş yıl boyunca, Venezuela’daki koşullar berbattı. Ülkenin her yerinde bolivar banknotları kullanarak kese kâğıdı üretimi gerçekleşiyor. Buna karşılık LocalBitcoins.com, Temmuz ayında şimdiye kadarki işlem hacminde en büyük artışı kaydetti.

Ayrıca, Maduro’nun vatandaşlarının pek çoğu işlem yapmak ve sınır ötesi transfer yapmak için yerli kripto para Petro’yu seçmek istemiyor. Benzer bir şekilde, Cryptobuyer CEO’su, son zamanlarda Latin Amerika’da meydana gelen DASH ve Bitcoin için artan işlem hacimlerine değinmişti. Ayrıca Dash, Meksika’da yeni kripto para borsalarında listelendi ve bu hareketin altcoin’in pazarda hız kazanmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Ourbitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin