Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.
Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.

Binance hacker’larının başı dertte: Çalınan fonların izi bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yılın mayıs ayının başlarında, bilgisayar korsanları, dünyanın önde gelen kripto borsası Binance’den 41 milyon dolar değerinde kripto para birimi çalmayı başardılar. Hacker’lar artık popüler borsalar aracılığıyla ganimetlerini ellerine almaya çalışıyorlar. Blockchain analiz verileri, bilgisayar korsanlarının Kraken, Huobi ve CoinGate gibi borsaları kullanmaya çalıştıklarını doğruladı. Mayıs ayında, hacker’lar Binance sıcak cüzdanlardan tek bir işlemde 7000 BTC çaldılar. Borsa kullanıcıları, şirketin kullanıcılar için oluşturduğu Güvenli Varlık Fonu (SAFU) kapsamındaki tedbir sayesinde herhangi bir kayıpla karşılaşmadılar.

Kaynak – Coinfirm: Binance’in çalınan Bitcoin’lerinin hareketleri. ChipMixer (yeşil), borsalar (kahverengi).

Binance hacker’ları borsaları yokluyor

Olaydan sonra birçok kripto para birimi borsası, çalınan fonla ilgili adresi kara listeye aldı. Hacker’lar olaydan birkaç gün sonra 700 BTC’yi yedi farklı adrese transfer ettiler. CryptoSlate raporuna göre, hacker’lar 5.985 BTC’yi Kraken’e, 0.125 BTC’yi Huobi’ye, 0.2987 BTC’yi Luno’ya ve daha küçük miktarları da diğer borsalara fonlarına el koyulup koyulmayacağını görmek için taşıdılar.

Hackerlar, gasp etikleri fonların çoğunluğunu ChipMixer ile taşıdıkları için, (Fonun kaynağını gizlemeye yardımcı olan Bitcoin geçiş anahtarı) çalınan fonları alan, onları donduran borsalar hala belirsizdir. Artık fonların kaynağı belirlendiğinden, kripto topluluğu borsalardan bu fonları dondurmalarını bekliyor.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin