Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için
Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için "ezber bozan" istatistik!

Bitcoin volatilitesindeki yıllık bazdaki düşüş dikkat çekici rakamlara ulaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen yılın ocak ayından bu yana, Bitcoin volatilitesi, yüzde 98 oranında azaldı. Coindesk raporlarında eğer 16 Ocak 2018 tarihinde Bitcoin 3.468 dolar olsaydı geçen yılki volatilitenin devam etmesi durumunda bir yıl sonraki değeri sadece 61 dolar olacak şeklinde hesaplandı.

Raporda, geçen yılki günlük oynaklığın yüzde 16,1’den yüzde 3,6’ya kadar düştüğü kaydedildi. Ayrıca dikkat çekici bir ayrıntı ise 16 Aralık 2018 tarihinde günlük volatilitenin yüzde 26 oranına kadar çıkmış olmasıydı.

Kesin olarak hesaplanan verilere göre geçen yılın ilk çeyreğinde günlük maksimum volatilite miktarı 973 dolardı. Ve devam eden çeyrek dönemlerde miktar bazında maksimum volatilite 2. Çeyrekte 34 dolar, üçüncü çeyrekte 245 dolar ve yılın son çeyreğinde 195 dolar olarak kaydedildi.

2019’da en düşük Bitcoin volatilitesi 12 Ocak’ta görüldü

2019’un başında bulunduğumuz bu dönemde ise Bitcoin volatilitesi henüz 200 doları aşmadı. Ayrıca 12 Ocak tarihinde kaydedilen 45,17 dolar, şu ana kadar ki görülen en düşük oynaklık miktarı.

Analistler, düşük volatilitenin, spekülatif ticarette bir düşüş ile meydana geldiğini ve olası bir keskin fiyat hareketinin yaklaşma ihtimaline işaret ettiğini vurguladı.

Düşük volatilite Bitcoin fiyatı için aşağı yönlü baskı oluşturabilir mi?

Ayrıca analist görüşlerine göre, Bitcoin kısa vadeli görünümde 3.500 – 3.700 fiyat aralığını ayıların lehine terk edecek. Yazım esnasında ise Bitcoin fiyatı, 3.600 dolar seviyelerinde dar bantta dalgalı fiyat hareketleri göstererek devam ediyordu.

Genel olarak yapılan analiz sonuçlarına göre volatilite düşüklüğü spekülatif yönlü hareketlerin azalması kaynaklı görüldüğü için keskin fiyat hareketlerinin aşağı yönlü olabileceği görüşünü içeriyor.

Diğer yandan volatilite düşüklüğünün olumlu taraflarına bakmak gerekirse, bu da kripto paranın değişim aracı olarak kullanılma durumunu artıran bir etken. Ancak bunun için düşük volatilitenin daha uzun vadede düşük kalıp piyasa tarafından kabul görmesi gerekiyor.

hype.codes

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin