14 Eylül Bitcoin fiyat analizi: 10.500 dolar yine reddedildi, aktif adresler düşüşte
14 Eylül Bitcoin fiyat analizi: 10.500 dolar yine reddedildi, aktif adresler düşüşte

Bitcoin ve genel kripto piyasası son 2 ayın en düşük fiyatlarını gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hafta sonu kripto para piyasaları ile ilgili gelişmeleri takip etmeyen ve rakamlara göz atmayan yatırımcıların Pazartesi sabahı yaşadıkları şaşkınlığı tahmin edebiliyoruz. Tüm piyasa Bitcoin fiyatlarının ne zaman 8.000 dolara çıkacağı konusunda konuşurken, kripto paranın bu seviyelere inmesi çoğu piyasa oyuncusu için oldukça sürpriz oldu. Öyle ki Bitcoin ve genel kripto piyasası geçtiğimiz 2 gün içerisinde son iki ayın en düşük rakamlarını gördü.

Kripto para piyasası yapmış olduğu bu son hareket ile piyasa oyuncularına henüz piyasanın oturmamış olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bunun en büyük nedeni olarak ise gelişmiş piyasalarda bu kadar sık görünmeyen volatilitenin, kripto para piyasalarında yaşanıyor olmasıdır.

Kripto para piyasalarının bu dönemki diğer bir özelliği ise çok geniş bir yatırımcı profiline sahip olmasıdır. Bundan dolayı coinler ile direkt etkisi olsun yada olmasın gelişmelere karşı nasıl duyarlılık göstereceği çok da tahmin edilmemektedir. Durum böyle olunca da piyasaların yaşattığı volatilite, yatırımcıların sinirlerini devamlı test etmektedir.

Bitcoin ve genel kripto piyasası Hack olayı ve borsaların soruşturmaları ile çalkalandı

Bu hafta sonu yaşanan iki olay ise piyasalarda bu yüksek çaplı satışın gerçekleşmesine adeta çanak tuttu. Bunlardan ilki Kore kripto para borsası Coinrail’in siber saldırıya uğraması olayıydı. Coinrail’in bu saldırı ile 40 milyon dolarlık Altcoin kaybettiği belirtiliyor.

Piyasaya bomba gibi düşen ikinci büyük gelişme ise ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) 4 büyük borsa ile ilgili vadeli piyasalarda fiyatları manupile ettiği iddiasıyla soruşturma başlatması oldu. Soruşturma kapsamında Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Coinbase, Kraken, Bitstamp ve ItBit’den konuyla ilgili savunma istedi.

Bu gelişmeler, toparlanmaya çalışan piyasa için ağır bir darbe oldu. Bu beklenmedik gelişmeler piyasanın ve Bitcoin’in ani bir şekilde son iki ayın en düşüğüne inmesine neden oldu. Zaten tedirgin olan genel piyasa algısı, böylelikle tamamen satıcıların kontrolüne geçerek, tam bir ayı piyasası özelliği sergiliyor. şimdi ise bu düşüşün ne kadar süreceği merak konusu. kimi uzmanlar düşüşlerin 4000 dolar sonrasında ise 2000 dolar alanlarının görülebileceğini ön görürken, kimi boğa görüşüne sahip uzmanlar da bu tür düşüşlerin piyasanın artık normal sayılabilecek volatilitesi olduğu ve önemsenmemesi gerektiğini düşünüyor.

cryptocurrencyguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin