26 Ağustos Ripple (XRP) fiyat analizi: Analistlerden kritik uyarı!
26 Ağustos Ripple (XRP) fiyat analizi: Analistlerden kritik uyarı!

”Bitcoin ve Ethereum’un aksine Ripple (XRP) ağında diktatör yok!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple Labs Inc.’in CTO’su David Schwartz, geçtiğimiz günlerde XRP defteri tarafından kullanılan ağ konsensüs mekanizmasının, Bitcoin Blockchain’inde kullanılan PoW (iş kanıtı) temelli konsensüs mekanizmasından işlevsel olarak üstün olduğunu iddia etti. Ayrıca, PoW ya da PoS mutabakat mekanizmaları yerine, Ripple dağıtık anlaşma protokolü sayesinde, XRP defterinin çok daha hızlı olduğunu söyledi. Birçok bilgi paylaşan David Schwartz diğer rakipleri ile karşılaştırma yaparken ”Ripple (XRP) ağında diktatör yok!” diyerek bir benzetme yaptı.

“XRP’nin işlem maliyeti, Bitcoin ve Ethereum’dan daha düşük.”

Schwartz ayrıca, XRP defterini kullanmanın beraberinde getirdiği işlem maliyetlerinin, Bitcoin veya Ethereum ağlarına kıyasla çok daha düşük olduğunu açıkladı. XRP’nin önceden çıkarılmasından dolayı, tüm XRP tokenleri veya bunların maksimum arzı, tokenin ilk kullanıma girmesiyle zaten yaratıldı. Kısaca, ücretler çok daha düşük, çünkü madencilere milyonlarca dolar ödeme emri verilmiyor.

David Schwartz: ”Ripple (XRP) ağında diktatör yok!”

Bitcoin ve Ethereum’un işlemlerine yönelik doğrulama yöntemlerini eleştirmek için devam eden Schwartz, blok işlem zamanlarının tamamen tahmin edilemez olduğunu şu sözlerle anlatıyor:

İşlem süreleri Bitcoin’de ortalama 10 dakika, Ethereum’da ortalama 2 dakika. Ama dikkat edin, bir blok olmadan işlem süreleri 30 dakikaya kadar çıkabilir ya da aynı anda iki blok bulunabilir.  Bitcoin ve Ethereum’un aksine XRP işlemlerinde işlemlerin bloğunu belirleyen bir diktatör yok. Ağda bu durum adil bir şekilde oluşturuluyor. Bence bu durum merkezsiz borsa uygulamalarını barındırıyor iseniz çok önemli bir özellik.

Schwartz’a göre en önemlisi, dijital bir para ödeme ağının güvenilir olup olmadığı ve ödemelerin düşük masraflı bir şekilde işleyip işleyemediği. Ayrıca, XRP’nin tüm bu ölçütlerde diğer kripto paralara kıyasla başarılı olacağını iddia ediyor.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin