En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı
En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı

Bitcoin ve Ethereum korelasyon rejiminde: Bu ne anlama geliyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Ethereum son birkaç yıldır yüksek oranda korelasyon gösterdi. Piyasa değerine göre ilk iki kripto para birimi arasındaki ilişki, yatırımcıların bu sektördeki çeşitlendirme fırsatlarının eksikliğini gösteriyor.

Korelasyon nedir?

Investopedia, korelasyon terimini, iki varlığın birbirine göre hareket etme derecesini ölçen bir istatistik olarak tanımlıyor. Bu gösterge portföy yönetiminde uygulanabilir ve -1.0 ile +1.0 arasında olması gereken bir değer olarak hesaplanır.

Korelasyonu 0.5’in üzerinde olan varlıklar güçlü bir pozitif doğrusal ilişkiye sahiptir. Tersine, -0.5’in altında bir korelasyona sahip varlıkların güçlü bir negatif ilişkisi olduğu düşünülmektedir. Katsayı 0 ise, bu iki varlık arasında gözlemlenebilir doğrusal bir ilişki olmadığı anlamına gelir.

Bitcoin ve Ethereum 2018’den beri birbirine bağlı hareket ediyor

Sektörün önde gelen veri analizi sağlayıcılarından Skew, Bitcoin ve Ethereum’un 2018’den beri yüksek bir “korelasyon rejimine” girdiğini açıkladı. O zamandan beri Ethereum, amiral gemisi kripto para birimiyle en yüksek korelasyonlu varlık olarak kaldı.

Bir Binance raporuna göre, Ether 2019 boyunca ortalama 0.69 korelasyon katsayısını korudu. Aynı yılın ilk çeyreğinde katsayı 0.69’du ve ikinci çeyrekte 0.65 puana düştü. Bununla birlikte, üçüncü çeyrek ETH ve BTC arasındaki katsayının 0.74’e yükseldiğini gördük. Ve dördüncü çeyrekte bu varlıklar 0.86’lık bir korelasyon katsayısı gösterdi.

Binance’in raporunda şu ifade yer aldı:

Ethereum, 2019 yılında kripto pazarının en önemli ölçütü oldu ve diğer tüm kripto varlıklarla en yüksek medyan korelasyonu gösterdi.

Korelasyon verisi nasıl kullanılmalı?

Harry Markowitz’in öncülük ettiği modern portföy teorisine (MPT) göre, yatırımcılar belirli bir risk düzeyi göz önüne alındığında getirilerini en üst düzeye çıkarmak için birden fazla varlık içeren bir portföy oluşturabilir. Varyans ve korelasyon gibi farklı istatistiksel önlemlere dayanarak, bir varlığın fiyat işlemi, bir portföyün tamamı bağlamında düşünüldüğünde daha az önemlidir.

Bu öncül altında, Ethereum ve Bitcoin arasındaki yüksek korelasyon seviyeleri, aynı portföyde olmaları için ideal olmayan bir durum yaratıyor. Yani birinin burnu kanarsa ötekinin de kanayacaktır. Dolayısıyla, daha düşük ilişkilendirmeye sahip varlıklar daha iyi çeşitlendirme fırsatları sağlayabilir.

Binance’e göre, en düşük korelasyonlu varlık, yıllık ortalama korelasyon katsayısı 0.31 olan Cosmos (ATOM), ardından 0.32 ve 0.4 katsayıları olan Chainlink (LINK) ve Tezos (XTZ).

cryptoslate


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir