Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki savaşta zafer Bitcoin'in!
Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki savaşta zafer Bitcoin'in!

Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki savaşta zafer Bitcoin’in mi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • CoinMarketCap, Bitcoin‘e ait kripto para detay sayfasından tartışmalı site Bitcoin.com’u çıkardı.
  • Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki karışıklıktan kaynaklanabilecek bu son hareket, birçok kişi tarafından Bitcoin topluluğu için bir zafer olarak görülecek.

Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) anlaşmazlığı, Bitcoin.com’un popüler kripto para veri izleme sitesi CoinMarketCap’ın Bitcoin sayfasından kaldırılması ile tekrar ön plana çıktı. Şirket tarafından, kaldırmaya ilişkin resmi bir açıklama yayınlamamış olsa da, bu durumun, Bitcoin.com’un Bitcoin Cash ile ilişkisini çevreleyen karışıklıktan kaynaklanması muhtemel.

CoinMarketCap, Bitcoin.com’u Bitcoin sayfasından neden kaldırdı?

Popüler kripto para birimi portalı, Bitcoin.com’u Bitcoin Cash’i ağır bir şekilde teşvik eden ve BCH’nin “gerçek Bitcoin” olduğu fikrini öne süren yaklaşımları nedeniyle siteyi platformundan çıkarmış olabilir.

Orijinal Bitcoin Blockchain’de bir fork olan Bitcoin Cash, rakipleri tarafından Satoshi Nakomoto’nun orijinal vizyonunun daha gerçekçi bir ifadesi olarak görülüyor. Blok boyut sınırlaması daha hızlı ve daha ucuz işlemlere izin verdiği için, daha ölçeklenebilir ve daha iyi bir “gerçek dünya” parası olarak kabul edilir. Sonuç olarak, savunucuları genellikle Bitcoin’e “Bitcoin Core” ve BCH’a “Bitcoin” olarak bakmakta.

Bitcoin.com’un CEO’su Roger Ver ve arkadaşları Bitcoin’in amacından ayrıldığı ve Bitcoin Cash’in esas Bitcoin olduğunu iddia ediyor. Bu durumda CoinMarketCap kullanıcı talepleri doğrultusunda kripto para kullanıcılarının yanlış yönlendirilmesini önleme amaçlı Bitcoin.com’u Bitcoin’in resmi internet sitesi olarak platformunda göstermeyi bıraktı.

Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki savaşta zafer Bitcoin’in!

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin destekçisi topluluk, Bitcoin.com’un ziyaretçilerini Bitcoin yerine Bitcoin Cash almaya yönlendirmesi nedeniyle harekete geçti. Bitcoin topluluğu 27 Nisan Cuma günü “Bitcoincomlawsuit.info” isimli bir internet sitesi oluşturdu. Bu internet sitesi, Bitcoin.com yönlendirmesinden dolayı BCH alanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Daha sonra Bitcoin topluluğu Bitcoin.com’a dava açmayı planlıyor.

Ancak dava son zamanlarda fon eksikliği nedeniyle rafa kaldırılmış olsa da, yine de bu hareket ortalama kripto yatırımcıları için rakip paraları çevreleyen karışıklık konusunda daha fazla farkındalık yarattı. Tartışma devam edecek olsa da, kripto sektöründeki önemli oyunculardan biri olan CoinMarketCap tarafından bu web sitesinin kaldırılması, iki kripto para topluluğu arasında devam eden “savaş” da bir çokları tarafından Bitcoin toplumu için bir zafer olarak görülecek.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptoglobe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin