Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor
Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor

Bitcoin vadelileri büyük bir pazar manipülasyonu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazıları, 2017 yılında piyasa sürülen iki Bitcoin vadeli ürününün, yatırımcıların varlıklarını ilk kez short işlem yapmalarına imkân tanıdığı için piyasaları düşürdüğünü iddia ediyor. Bu Bitcoin vadelileri, iki yılın ardından manzarayı tamamen değiştirdi.

“Skew Markets” e göre, vadeli işlem ürünleri özellikle 2018 yılında Bitcoin fiyat keşfini artırdı. Geleneksel türev ürünlere benzeyen ancak süreleri dolmadan ya da uzlaştırılmamış kalıcı takas özellikli sözleşmeler bunun nedeni olabilir.

Vadeli işlem piyasaları, Bitcoin için fiyat keşif sürecini kökten iyileştirdi. Süreç, 2018’de tam anlamıyla başlayan ve BitMEX’in sürekli takas ürünü tarafından yönetildi. 2017 yılının son çeyreğinde 20.000 dolara yükselen Bitcoin, ilk etapta daha gelişmiş vadeli işlem piyasası ile gerçekleşmemiş olabilir

Bitcoin vadelileri kripto paranın görünümünü değiştirdi

Bitcoin boğa piyasasının zirvesinde vadeli ürünlerini piyasaya süren iki büyük kurumsal borsanın ancak bir sonucu olabilirdi. Bitcoin fiyatları, bugün görülen 7.500 dolar seviyelerinden vadeli işlemlerin başlamasından bir aydan kısa bir süre içinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara yükseldi.

Chicago Ticaret Borsası (CME) ve Chicago Board Options Exchange (CBOE) tarafından listelenen Bitcoin vadelileri, 1 Aralık 2017 tarihinde CFTC tarafından ilan edildi ve Bitcoin zirvesinin ertesi günü 18’inde hayata geçirilmişti.

Muazzam ralliyi göz önünde bulundurarak çoğu yatırımcının short işlemi yapacağı aklına geliyor. Şimdi ortaya çıkan kanıt, ABD hükümetinin, görünüşte kontrolden çıkan bir boğa hareketine engel olmak için çaba harcadığı konusundaki bir amacı olduğu şeklinde

Eski CFTC başkanı Christopher Giancarlo‘ya göre, Trump yönetimi balonu patlatmak için hareket etti;

Geçtiğimiz birkaç yılın anlatılmamış hikâyelerinden biri, o sırada CFTC, Hazine, SEC ve [Ulusal Ekonomik Konsey] direktörü Gary Cohn’un, Bitcoin vadeli işlemlerinin başlatılmasının Bitcoin’i patlatma etkisine sahip olacağına inanıyordu. Ve işe yaradı.

2017’nin sonlarında bu destansı dalgalanmanın tekrarı olmadı ve bir daha olması pek mümkün görünmüyor. Gerçekleşecek olan belki bu yıl gördüğümüz gibi daha yavaş bir fiyat hareketi olabilir. Bitcoin büyümeye devam edecek, ancak vadeli işlem sözleşmeleri yapılarak şimdi daha doğal bir hızda olabilir.

Gelecek yıl Ethereum vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesi, özellikle ETH hala mevcut ayı piyasasının ortasındayken, tamamen farklı bir etkiye sahip olabilir. Long işlemleri ilerlemek için mantıklı bir yol olabilir.

bitcoinist

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin