CME’de tarihi Bitcoin vadeli rekoru: 1 milyar 350 milyon dolar!
CME Bitcoin Piyasasının rekorlarla dolu bir ay geçirmesi BTC’ye olumlu yansıyabilir

Bitcoin vadeli işlem hacminde düşüş yaşanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Düzenlenmiş Chicago Mercantile Exchange (CME), son birkaç günde üzerindeki Bitcoin vadeli işlem hacminde düşüş görüyor. Hacim, 13 binden fazla BTC sözleşmesinin işlem gördüğü 13 Ağustos’tan bu yana yüzde 69 oranında düştü.

CME, Bitcoin vadeli işlem hacminde düşüş görüyor

İlk olarak MarketWatch tarafından tespit edilen BTC vadeli işlem hacmi, 15 Ağustos’taki 7.200’den fazla sözleşmeden, 20 Ağustos’taki 2.480 seviyesine geriledi. Dün, 21 Ağustos’ta toplam 3.373 adet sözleşme işlem gördü. Düşüş, çoğu kripto paraların fiyatlarının düşmeye devam ettiği bir zamana denk geldi.

Bu hafta boyunca lider kripto para, toparlanma başlamadan önce 6.250-6.800 dolar aralığında işlem gördü. Kısa bir süre önce Bitcoin, kripto türevlerindeki değişimden sonra yaklaşık 20 dakika içinde 400 dolar artış kaydetti. eToro’nun kıdemli piyasa analisti olan Mati Greenspan, düşen volatilitenin kripto para destekçileri için iyi bir işaret olabileceğini belirtiyor.

Mati Greenspan: “Kararlı bir fiyat aralığı Bitcoin için sağlıklı.”

Greenspan açıklamalarına şu sözleri ekliyor:

Kararlı bir fiyat aralığı, istikrarlı bir değer deposu olarak kullanımını artırdığı ve ağ geliştiricilerine gelecekte ihtiyaç duyulacak altyapıyı inşa etmek için daha fazla zaman kazandıracağından dolayı Bitcoin için sağlıklı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bugün sırasıyla Direxion ve ProShares Bitcoin ETF’lerini ve önerilen kural değişikliklerini reddeden iki duyuru yayımladı.

CME, Bitcoin hacminde düşüş gören tek borsa değil

Bu arada CME, Bitcoin hacminde düşüş gören tek borsa değil. Araştırma şirketi Diar tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda, San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase’in hacminin bu yıl yüzde 83 oranında düştüğü bildirildi. Ocak’ta hacim verilerinde 21 milyar doları gören Coinbase, Temmuz’da 4 milyar dolara düştü.

Bitstamp ve Kraken ile birlikte Coinbase’in hacmi, ABD dışındaki borsalara kaydı. Bu, Binance ve OKEx borsalarının işlem hacminin büyümesine neden oldu. OKEx, Temmuz ayında 5,5 milyar dolarlık işlem hacmiyle rekor kırdı.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin