bitcoin etfleri
Bitcoin uzmanı: “Bitcoin ETFleri kötü bir fikir, ekosisteme zarar verecek”

Bitcoin uzmanı: “Bitcoin ETFleri kötü bir fikir, ekosisteme zarar verecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcıların, CBOE-VanEck-SolidX’in bu ayın başlarında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bir borsada işlem gören fon (ETF) onayı alacağına dair inancı, Bitcoin’in fiyatını yükseltmişti. Çünkü yatırımcıların bu yolla kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına yüksek montanlı fon girişleri yapacağına dair beklentiler oldukça yüksekti. Son gelişmelerde ise SEC, ETF’ye umut bağlayanların beklentilerini önümüzdeki dönemlere aktardı. Bitcoin dünyasının çoğu Bitcoin ETFleri gecikmesi konusunda çok da memnun olmasa da, ETF’lere karşı ünlü bir Bitcoin savunucusu bulunuyor. Bu ünlü Bitcoin uzmanı Andreas M. Antonopoulos.

Antonopoulos Bitcoin ETFleri konu alan bir Youtube videosu yayınladı

Antonopoulos, YouTube videosunda, ETF ürünlerine neden karşı olduğunu açıklıyor. İlk olarak, bir ETF’nin nasıl oluşturulduğunu ve bir örnek Bitcoin ETF’nin piyasaya sürüldüğünü anlatıyor. ETFlerin basit şekilde borsada hisse senedi gibi işlem gören bir Bitcoin rezervinin olduğunu dile getiriyor.

Bu ETF’nin fiyatı, dayanak varlığın fiyatına, yani Bitcoin’e göre belirleniyor. Brokerlik hesaplarını doğrudan kullanan kişiler tarafından satın alınabilir. Ve ETF alımı için kripto borsalarında ekstra cüzdan veya hesap gerekmez.

Geleneksel yatırımcıların gerçek Bitcoin tutmaya gerek kalmadan kripto para yatırımlarına yatırım yapmaları için iyi bir yol olabilir. Bununla birlikte, Antonopoulos, büyük piyasa yapıcıları için likit bir küresel piyasa olacağından küresel ölçekte ETF fiyatlarını manipüle etme şansı bulacaklarını iddia ediyor. Ve bu durumun kripto ekosistemine zarar vereceğini düşünüyor.

Kripto paraların çatallanması ETFler için büyük sorun olabilir

Antonopoulos, büyük bir Bitcoin saklama hizmetinin oluşturulmasının, kripto paraya sahip olmadan Bitcoin ile ilgili enstrümana yatırım yapılacağı anlamına geleceğini söyledi. Aynı zamanda yatırımcılar, coinler ile ilgili nerede saklayacaklarını seçmek ve oy kullanmak için kullanmak gibi “sorumluluk ve haklara” sahip olmayacaklarını da vurguluyor.

Ayrıca, bir “hard fok”un tüm Bitcoin ETF işlemleri için çok sıkıntılı bir süreç olduğunu ve yatırımcılar için nasıl daha zor hale getirdiğini de anlatıyor. Örneğin, eğer bir kripto para çatallanırsa, hangi kripto paranın tutulacağı veya satılacağına yatırımcılar yerine, fon yöneticileri karar verecek.

Antonopoulos ‘e göre Bir Bitcoin ETF fikri, merkezsiz yapıya karşı olabilir. Bitcoin ETF, fon yöneticilerini pazarda söz sahibi yaparken, yatırımcıların Bitcoin’in geliştirilmesine, yönetilmesine veya kullanımına katılmasına izin vermeyecek.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin