bitcoin TL
Bitcoin (BTC) flaş yükselişi, Türk lirasının ani değer kaybı ile ilgili olabilir mi?

Bitcoin Türk lirası karşısında ATH’ye ulaştı, BTC’ye TL ile yatırım yapan hodler zararını kapattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin önderliğinde kripto paralar bugün her ne kadar ağır bir düzeltmeye maruz kalmış olsa da dünkü yükseliş BTC’nin Türk Lirası karşısında rekor bir seviyeye çıkmasına neden oldu. En son Aralık 2017 tarihinde 77.332,23 TL ile zirve yapan Bitcoin, dün bu seviyeyi de aşarak 80.043 TL’yi gördü ve yeni bir tüm zamanların en yüksek (All Time High – ATH) seviyesini kaydetti.

Son ATH’den alan Türk Hodler’lar zararlarını kapattı

Yaklaşık bir ay önce Türkiye ile benzer karakteristikte bir ekonomiye sahip olan Arjantin ulusal para birimi pesoya karşı ATH’ye ulaşan Bitcoin, dün de Türk lirasına karşı yeni ATH’sini gördü. Dün dolar karşısında da 14.000 dolara yaklaşan değeri ile son 17 ayın en yüksek seviyesinin görülmesi, mevcut dolar kurundan dolayı Türk lirası karşısında da 2017 zirvesinin geçilmesini sağladı.

17 Aralık 2017 tarihinde 1 Bitcoin, 77.332 Türk lira ile zirveye çıktığında, dolar/TL kuru 3,86 civarlarındaydı. Bu fiyat, çapraz kur etkisini hesaba kattığımızda aynı tarihte 20.000 dolara ulaşan Bitcoin fiyatına denk geliyor.

Dün oluşan ATH’nin diğer bir çıkarımı ise Türk lirası ile Bitcoin’e yatırım yapan ve kârını realize etmeyenlerin zararlarını TL karşısında çıkarmış olmaları. Diğer bir ifade ile Bitcoin’e Türk lirası ile hangi dönem yatırım yapılmış olursa olsun zarar edilmediği sonucu çıkarılabilir. Tabi tekrar hatırlatmak da fayda var bu durum hodl yapanlar için geçerli.

Bitcoin Türk lirası getirisi yüzde 390’ı gördü

Diğer yandan BTC’nin Türk Lirası karşısında dip yaptığı 17.150 Türk lirasından 15 Aralık 2018 tarihinde Bitcoin yatırımı yapanlar ise şu an yaklaşık yüzde 390 kârı görmüş durumdalar. Alternatif olarak aynı tarihlerde dolara yatırım yapan bir yatırımcı ise dün itibarıyla sadece yüzde 8 kazanç elde etti. Bitcoin bilindiği gibi 2019 yılında piyasada diğer küresel finansal varlıklara kıyasla oldukça yüksek olan getiri oranı ile yeniden dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin