Bitcoin 2.000 dolar geriledi, piyasayı korku kapladı: BTC için sırada ne var? İzlenecek kritik seviyeler
Bitcoin 2.000 dolar geriledi, piyasayı korku kapladı: BTC için sırada ne var? İzlenecek kritik seviyeler

Bitcoin toparlanma yoluna girer mi yoksa sahte bir sıçrama mı yaşadı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) Pazartesi günü 6.818 dolara düşüşünün ardından 6.900 doların üstüne çıkmayı başarsa da şu an 6.700 dolar seviyelerine yeniden kaymış durumda. Günden güne büyük ölçüde değişim göstermeyen kripto para, piyasadaki kararsızlığın ortasında kritik fiyat 7.000 doların üstünde toparlanmaya çalışıyor.

Bu arada, iki yıl önce bugün, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi 19.811 doları görmüştü. Bir Twitter kullanıcısı The Moon (@themooncarl), bu gerçeği belirtti.

Bugün tam olarak iki yıl önce, #Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.931 $ ‘ı gördü. Bugün tam olarak 1 yıl önce, #BTC fiyatı 3.245 $ seviyesindeydi, dip seviyesine ise çok yakındı. Aralık Bitcoin için önemli bir ay gibi görünüyor!

Tarih tekerrür ederse, heyecan verici bir Aralık ayı yaşayabiliriz. Bununla birlikte, Noel öncesi dönemdeki dalgalanmaları göz önünde bulundurarak, heyecanın güçlü bir toparlanma veya keskin bir düşüşle sonuçlanıp sonuçlanmayacağını söylemek zor.

Bitcoin için Noel Baba rallisi iptal mi?

Birçok kripto para uzmanı, Bitcoin ‘in yılsonunda toparlanmasını bekliyordu. Noel Baba rallisi olarak bilinen yükseliş eğilimi, finansal piyasalar için tipik bir durum olarak biliniyor. Bununla birlikte, BTC/USD yakın gelecekte 7.000 doları geri kazanmadığı sürece, kripto para sektörü bu yıl bunu kaçırabilir.

Teknik açıdan, toparlanmanın gelebileceğine dair net bir kanıt yok. Gün içi grafiklerinde aşağı doğru görünen RSI (Göreli Güç Endeksi), fiyatın son düşük seviyeyi tekrar test etmesinin daha muhtemel olduğu anlamına geliyor. Bu fiyat test edilip kırıldığı taktirde 6.500 dolar daha güçlü bir destek olarak çalışabilir. Kasım ayının en düşük seviyesindeki bu bariyeri haftalık Bollinger bantlarından 6,350 dolardaki alt çizgisi takip ediyor.

Artan yönde, 7.000 doların üzerindeki bir hareket ilk baskıyı azaltacaktır; ancak BTC’yi toparlanma yoluna geri getirmek yeterli gözükmüyor. Son konsolidasyon aralığının 7.300 ABD doları olan üst sınırının boğayı durdurması ve fiyatı tekrar kanala itmesi olasıdır. Bir kez ihlal edildiğinde ise iyileşme 7.500 ABD dolarına uzanabilir.

BTC/USD günlük grafiği

https://editorial.fxstreet.com/miscelaneous/BTC:USD-637121839218111858.png

fxstreet


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin